Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 20 november 2018

Finskt-svenskt samarbete om export av livsmedel

Sverige och Finland fördjupar samarbetet med att öka ländernas livsmedelsexport. Bland annat undersöks möjligheterna att öka exporten till Kina, Indien och Sydafrika.

 – Det här är en satsning vi gör för att skapa de bästa förutsättningarna för livsmedelsexport och ökat företagande i våra länder, säger Ellen Anker-Kofoed på Livsmedelsverket.
– Det här är en satsning vi gör för att skapa de bästa förutsättningarna för livsmedelsexport och ökat företagande i våra länder, säger Ellen Anker-Kofoed på Livsmedelsverket. FOTO: Hans Dahlgren

– Det här är en satsning vi gör för att skapa de bästa förutsättningarna för livsmedelsexport och ökat företagande i våra länder. Vi ska samarbeta om marknader där vi har gemensamma intressen, vi har redan identifierat flera, säger Ellen Anker-Kofoed, ansvarig för exportsamverkan på Livsmedelsverket, i ett pressmeddelande.

Stora likheter i djurhållning

De varor som är aktuella för export är bland annat blåbär, lingon och griskött till Kina, griskött till Sydafrika och olika jordbruksvaror till Indien.

En orsak till samarbetet mellan Sverige och Finland är att länderna är ganska lika vad gäller skogar, sjöar, kust- och odlingslandskap. Det finns också stora likheter i djurhållning, djurhälsa och antibiotikaanvändning.

LÄS MER: 25 nya exportmarknader för svenska livsmedelLÄS MER: Kinesiskt intresse för svenska grisar

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen