Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 19 juli 2018

Fortsatta förluster för HK Scan

Köttföretaget HK Scan rapporterar fortsatta föruster och vikande omsättning i sitt kvartalsårsbokslut.

 Arkivbild.
Arkivbild. FOTO: Istock

HK Scan fortsätter att rapportera röda siffror när bolaget idag släppte bokslutet för årets första sex månader.

För perioden april till juni omsatte HK Scan 433,5 miljoner euro (459,6). Rörelseresultatet uppgick till minus 17 miljoner euro (-10,5), vilket gav en rörelsemarginal på minus 3,9 procent (-0,3). HK Scan drabbas av fortsatta problem i sin anläggning i Rauma i Finland, men rapporterar samtidigt att leveranskapaciteten har förbättrats och stabiliserats.

– Andra kvartalet var en besvikelse. Resultatet tyngs fortfarande av utmaningarna relaterade till den upptrappade satsningen på kycklinguppfödningen i Rauma. Samtidigt har företaget ökat effektiviteten i leveranserna, säger Jari Latvanen, VD för HK Scan, i en skriftlig kommentar.

Fokuserar på Rauma

För första halvåret ökade dock omsättningen till 844,5 miljoner euro (880,3). Rörelseresultatet slutade på -35,5 miljoner euro (-17,3) med en rörelsemarginal på minus 4,2 procent (-0,9). Bolaget fortsätter det nedskärningsprogram som aviserades i slutet av juni, där 211 anställda berörs vilket ska spara 40 miljoner euro under 2021 och framöver. Det innebär att bolaget har stängt sin Eura-anläggning och koncentrerar leveranserna till Rauma.

LÄS OCKSÅ: HK Scan skär ned i Finland

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen