Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 25 juni 2018

HK Scan skär ned i Finland

HK Scan genomför ett stort besparingsprogram i Finland, som berör upp till 211 personer.

FOTO: Istock

HK Scan drar i samband med ett pågående rationaliseringsprogram ned antalet anställda med upp till 211 personer, framgår det av ett pressmeddelande. Nedskärningarna påverkar framför allt produktions- och logistikenheter i anläggningarna i Vantaa, Forssa, Mikkeli, Paimio och Outokumpu.

– Vårt mål är att väsentligt öka flexibiliteten och effektiviteten signifikant och därigenom stärka vår konkurrenskraft och förbättra lönsamheteten, säger Sami Sivuranta verksamhetschef (EVP Operations) på HK Scan, i pressmeddelandet.

Förhandlingar inledda

Förhandlingar har inletts om nedskärningarna, vars syfte är att öka produktiviteten och stärka konkurrenskraften. Utöver nedskärningarna som påverkar upp till 211 personer, så kan även personal få ändrade arbetsuppgifter. Nedskärningarna påverkar inte tjänstemän och inte heller huvudkontoret i Åbo. Inte heller en ny enhet i Raumo som driftsattes 2017, påverkas av besparingarna. Enheten som bland annat bedriver kycklingslakt har haft problem med bland annat paketering och inte kunna leverera enligt kundernas förväntningar, vilket drog ned företagets första kvartal.

LÄS OCKSÅ: Tuff start på året för HK Scan

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen