Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 25 maj 2018

Hoten mot USA-jordbruken under lupp

USA riskerar att förlora stora arealer av sin jordbruksmark till bebyggelse och andra projekt. Befolkningen ökar, men underlaget för att ta fram livsmedel sjunker. Nu ska en stor undersökning analysera konsekvenserna

FOTO: Mostphotos

Minskningen av jordbruksmark på den amerikanska kontinenten är ett växande problem. Nu ska konsekvenserna undersökas i en omfattande studie med titeln Farms Under Threat: The State of America´s Farmland.

Studerar hoten

Bakom projektet står AFT, American Farmland Trust (AFT) och Conservation Science Partner, enligt Agriculture.com. Studien innefattar de hot som finns mot lantbruket och ska leda fram till lösningar som leder till att de amerikanska åkermarkerna bevaras.

– Vi dokumenterar både tidigare förändringar och föreslår effekter av de många hot som våra återstående jordbrukmarker kommer att stå inför fram till 2040, om vi inte agerar nu, säger säger John Piotti, ordförande för America Farmland Trust, till Agriculture.com.

Tre rapporter

Resultatet ska redovisas i tre rapporter. Den första handlar om nationella landförluster beroende på byggprojekt och annan utveckling, mellan 1992 och 2012. Totalt har 31 miljoner tunnland, cirka 125 452 kvadratkilometer, jordbruksmark försvunnit, enligt en tidigare uppskattning.

– Det har efffekter både när det gäller inhemsk livsmedelssäkerhet och flexibiliteten, säger John Piotti, till Agriculture com.

Byggande på jordbruksmark

Mer än 70 procent av stadsutvecklingen och 62 procent av all byggnation och relaterad utveckling skedde på jordbruksmark. I ett annat skede ska effekterna och möjliga sätt att avvärja de hot som finnsanalyseras på delstatsnivå fram till 2040.

LÄS OCKSÅ: Livsmedelsförsörjning vid kris lyfts till riksnivå

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen