Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 28 maj 2018

Ikea går med i Svensk Dagligvaruhandel

Ikea Food går in som medlem i branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel.

FOTO: Mostphotos

Sedan i fredags är Ikea Food medlem i branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel. Det innebär att Ikea säljar sig till dagligvaruhandelsaktörer som Axfood, Bergendahls, Coop, ICA och Lidl.

– Ikea Foods verksamhet växer vilket ställer ökade krav på mer livsmedelsspecifika frågor. I kontakt med verk och myndigheter finns det också en fördel att agera branschgemensamt varför vi ser fram emot att bli en del av Svensk Dagligvaruhandel, säger Michael La Cour, som är VD för KEA Food.

Stor livsmedelsexportör

Förutom att sälja mat via sena egna restauranger satsar Ikea hårt även med annan försäljning. Ikea har etablerat sig som en av Sveriges största exportörer av lisvmedel och sålde i fjol mat för cirka 18 miljarder kronor. I de flesta av företagets varuhus utomlands går det att köpa svenska livsmedel under Ikeas varumärke, däribland sylter, drycker, såser, fisk och ost. Ikea har även gjort investeringar i företag som arbetar för en hållbarare livsmedelskedja och mathållning, däribland Matsmart.

Svensk Dagligvaruhandel arbetar branschgemensamt med frågor rörande bland annat livsmedelssäkerhet, hållbarhet, hälsa samt samhälls- och näringspolitik, samt med att företräda medlemarna inför inför beslutsfattare, stat, myndigheter och organisationer i frågor av gemensamt intresse.

LÄS OCKSÅ: Ikea erbjuder vegetariskt på menyn

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen