Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 21 augusti 2018

Juristbolag för landsbygdsföretagare bildat

Hushållningssällskapet bildar nytt bolag med juridiska tjänster.

 – Vi har sett att det finns ett behov av jurister, det finns ett sug efter deras tjänster, säger Katarina Wiklund.
– Vi har sett att det finns ett behov av jurister, det finns ett sug efter deras tjänster, säger Katarina Wiklund. FOTO: Göran Billeson

Hushållningssällskapet Juridik AB blir ett nationellt bolag med kvalificerade jurister placerade på cirka 15 orter runt om i landet.

– Juridiska tjänster efterfrågas alltmer av företagarna i den gröna sektorn. Företagandet har blivit mer komplext och många behöver hjälp med bland annat myndighetskontakter. Vi anpassar våra tjänster efter hur behovet ser ut, säger vd:n Katarina Wiklund.

”Oberoende rådgivning”

Hon har lång erfarenhet som jurist inom det gröna näringslivet och har som vd för Hushållningssällskapet Östergötland fått alltfler kunder i hela landet inom juridiska tjänster. Därför var det ett naturligt steg att starta bolaget.

– Hushållningssällskapet har tänkt på det här länge. Det är svårt för småföretagare att själva ha kompetensen. Då kan vi vara deras gröna juristpartner och erbjuda paketlösningar med specialiserad och oberoende rådgivning, säger Katarina Wiklund.

”Bygger på förtroende”

Juristerna i bolaget riktar sig främst till landsbygdsföretagare, bland annat inom jord- och skogsbruk. Genom det nationella bolaget har alla hushållningssällskapen tillgång till spetskompetensen.

– Juridik bygger på förtroende. En del ärenden som generationsskiften kräver fysisk närvaro, men vi kommer också att utveckla digitala tjänster, säger Katarina Wiklund.

Bolaget ska börja anställa i höst och söker främst jurister med viss erfarenhet.

”Sug efter juristtjänster”

Katarina Wiklund är beredd på att det tar flera år att bygga företaget.

– Men vi har sett att det finns ett behov av jurister, det finns ett sug efter deras tjänster, säger hon.

Juristerna ska erbjudas delägarskap i bolaget.

LÄS MER: LRF Konsult köper Bokoredo

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen