Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 8 juni 2018

Lantmännen övertar torrproduktionen från Ceres

Efter Ceres konkursansökan står det nu klart att Lantmännen Cerealia övertar delar av det skånska livsmedelsföretaget Ceres.

 Carl-Peter Thorwid.
Carl-Peter Thorwid. FOTO: Ceres/Lantmännen

Under torsdagen beslutade Lantmännen Cerealia att köpa mixing- och packningsverksamheten från Ceres i Bjuv. Övertagandet sker omedelbart och innefattar maskiner, inventarier, viss personal, samt lager och immateriella rättigheter. Affären sker efter att Ceres i maj lämnade in en ansökan om konkurs.

Tidigare underleverantör

Ceres har tidigare varit underleverantör till Lantmännen, men nu övertar Lantmännen Cerealia de delar som sysslar med produktion av torra livsmedel i Bjuv, för att driva den vidare i egen regi.

− Vi kan nu säkra tillverkningen av våra bröd- och kakmixer, och driva och utveckla verksamheten i Bjuv långsiktigt, säger Carl-Peter Thorwid, VD för Lantmännen Cerealia, i ett pressmeddelande.

Kvarstår som rådgivare

Samtidigt erbjuds 13 anställda, en tredjedel av personalen, anställning hos Lantmännen. Ceres tidigare VD, Johnny Ghosal, kvarstår som rådgivare i verksamheten under en period. Efter affären så tillträder Johan Nilodahl, platschef på Lantmännen Cerealias anläggning i Malmö, även som ny driftschef för Lantmännen Cerealia i Bjuv.

Lantmännen Cerealia tecknar i samband med övertagandet ett avtal om att hyra delar av fastigheten där produktionen bedrivs idag med Ceres Property, som inte befinner sig i konkurs.

LÄS OCKSÅ: Bjuvföretaget Ceres ansöker om konkurs

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen