Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 19 maj

Naturvård - hästjobb som lönar sig

UPPLANDS VÄSBY

Naturvård med hästkrafter är Järva trädvårdscenters affärsidé. Ett koncept som Annelie Sjödin gjort så pass framgångsrikt att arbetsmängden höll på att knäcka arbetsglädjen. Men efter ett steg tillbaka tar företaget nu två framåt, med en bredare satsning.

 Hästen Vellina köpte Annelie Sjödin för en krona. ”Hon hade varit hos flera ägare innan, men de hade inte fått ordning på henne. Men det var inget fel på henne, hon var bara missförstådd.”
Hästen Vellina köpte Annelie Sjödin för en krona. ”Hon hade varit hos flera ägare innan, men de hade inte fått ordning på henne. Men det var inget fel på henne, hon var bara missförstådd.” FOTO: Staffan Claesson

Det ryker i dammet upp emot skogsdungen där Annelie Sjödin med kollegor och hästar arbetar med att dra in poppelstockar in bland träden för att göra en faunadepå som ska bidra till den biologiska mångfalden.

– Kommunen ville ta tillvara på träden och vi passar även på att borra hål i en del av stockarna för att skapa insektshotell, säger Annelie Sjödin som driver företaget Järva trädvårdscenter.

Flera ramavtal

Upplands Väsby är en av tre kommuner som företaget har ramavtal med, Danderyd och Sigtuna är de andra. Konkurrensen att få ramavtalen är stenhård, men när de väl är i hamn betyder det en säkerhet med jobb året runt och företaget behöver inte konkurrera om alla uppdrag.

De har även andra uppdragsgivare, som kyrkogårdsförvaltningen, Stockholms stad, men de är de tre kommunerna som är den trygga basen.

 Annelie Sjödin driver Järva trädvårdscenter som blivit nominerade till ”Årets spjutspets”.
Annelie Sjödin driver Järva trädvårdscenter som blivit nominerade till ”Årets spjutspets”. FOTO: Staffan Claesson

Annelie Sjöding startade företaget 2012, då hade hon varit arbetsledare som arborist ett tag.

– Jag hade ingenting, inte ens ett par skyddsbyxor.

För att kunna gå de ibland dyra utbildningar hon behövde för de tjänster hon ville erbjuda började hon arrangera kurserna.

– Då fick jag betalt samtidigt som jag fick min utbildning, säger hon.

Kurserna lade hon på en 4H-gård vid Järvafältet utanför Stockholm där Lasse Wiqvist, som senare skulle bli hennes parhäst, jobbade. När verksamheten på gården gick i konkurs erbjöd hon honom anställning.

– Han hade en arbetshäst, och tvärt emot honom trodde jag att det skulle gå att tjäna pengar på att använda den i verksamheten.

”Jag hade en krasch”

De första tre åren bestod företaget av Annelie, Lasse och hästen. Redan från start gick företaget bra, med 20 procent vinst första året, och de har sedan successivt vuxit med fler anställda och underentreprenörer.

 Annelie Sjödin och Lasse Wiqvist på väg in i skogsdungen med hästarna Vellina och Carltex. ”Vi hade troligtvis inte varit där vi är i dag utan hästarna”, säger hon.
Annelie Sjödin och Lasse Wiqvist på väg in i skogsdungen med hästarna Vellina och Carltex. ”Vi hade troligtvis inte varit där vi är i dag utan hästarna”, säger hon. FOTO: Staffan Claesson

Nyligen hade företaget fem arbetshästar, men efter att man varit tvungen att avliva två av dem i en i övrigt arbetstung period började Annelie Sjödin att omvärdera var företaget och hon själv befann sig.

– Jag hade en riktig krasch i vintras. Två väldigt kära vänner försvann – hästarna är viktiga i företaget men de står en även väldigt nära som arbetskamrater. Samtidigt var det mycket påtryckningar med jobb. Till slut sa det stopp och frågan var om vi ens skulle fortsätta, säger hon.

De tog samtal med beställare och med underentreprenörerna för att förklara situationen.

– Vi fick jättemycket stöttning och efter det landade vi i att vi i stället växlar upp och anställer en person till. Men vi insåg vikten av att planera jobben bättre och att även beställarna planerar så att vi får jobben i lagom takt och inte i slutet av året då pengarna i budgeten ska användas upp.

Drivkraft i kärleken för jobbet

Nu har företaget fyra heltidsanställda och ett antal underentreprenörer som ”kommer och går”, i snitt arbetar tio personer per dag.

– Vi är inget företag som drivs av vinstmarginaler och kommer aldrig att bli det. Drivkraften är att vi älskar det vi gör. Jag trodde nog inte när jag startade företaget att vi skulle bli så här stora. Men jag vill inte att företaget ska bli för stort, så jag hamnar på kontoret långt bort från verksamheten, säger Annelie Sjödin.

 Annelie Sjödin driver Järva trädvårdscenter som blivit nominerade till ”Årets spjutspets”, här tillsammans med hästen Vellina.
Annelie Sjödin driver Järva trädvårdscenter som blivit nominerade till ”Årets spjutspets”, här tillsammans med hästen Vellina. FOTO: Staffan Claesson

I den närmaste framtiden kommer företaget att investera i nya arbetshästar och med fler arbetsledare och nya ramavtal med kommunerna finns det ett nytt lugn i företaget.

– Jag känner mig trygg, nu gäller det bara att få harmoni i arbetstopparna, säger Annelie Sjödin.

LÄS MER: Här är alla spjutspetskandidater 2022!LÄS MER: Spjutspetskandidater från tidigare årLÄS MER: Spjutspetsvinnare 2021

Fakta: Järva trädvårdscenter AB

Plats: Har sitt säte på en gård i Upplands Väsby kommun, utanför Stockholm, där företaget hyr in sin verksamhet.

Driftsform: Aktiebolag.

Verksamhet: Arborist, trädfällning, beskärning, naturvård, hästentreprenad, konsultation, skotare/skördare.

Övrig verksamhet: Hovformsspecialist. Utbildar sig för att erbjuda tjänster som hovformsspecialist till andra hästägare.

Antal anställda: Fyra.

Affärsfilosofi: Vår ledstjärna i arbetet är biologisk mångfald. Kvalitet är viktigare än kvantitet och våra beställare ska känna sig trygga med oss som leverantörer genom transparens, lyhördhet och ömsesidigt förtroende.

Affärsidé: Naturvårdare med hästkrafter.

Ekonomisk målsättning: Fortsätta ha ett friskt vinstdrivande företag. Vi vill inte växa oss för stora för att mista närheten till naturen.

Framtidsplaner: Fortsätta att utveckla oss inom naturvård och jobba för att driva efterfrågan på kvalité. Jobba för ett jämnare flöde på beställningarna och att få arbete med hästarna jämnare fördelat över året. Vi vill fortsätta påverka, och sprida kunskap och glädjen till naturen, gentemot kommuninvånare, beställare, tjänstemän och politiker.

Annelies sex bästa tips för ett lönsamt företag:

* Du måste älska det du jobbar med. Är du inte passionerad i ditt arbete så är det lätt att ge upp när arbetsdagarna ofta slutar efter 20-21 på kvällen.

* Skynda långsamt. Jag startade företaget väldigt försiktigt med lite lägre lön och satsade mycket på att bygga upp en buffert i verksamheten samt investeringar i bra maskiner som kan tillföra mer jobb. Jag valde att inte ta lån utan att sakta jobba upp ett kapital och samtidigt känna mig för vart vinden bar.

* Hitta bra samarbetspartner. Ensam är inte stark. Det är tillsammans med andra vi kan stötta varandra och lyfta varandra. Var och en av våra anställda och samarbetspartner har en spetskompetens som är unik, och tillsammans är vi ett fantastiskt team. Äldre, yngre, män, kvinnor, hästar.

* Gör det! Speciellt till kvinnliga kollegor – våga tro på dig själv och din kompetens. Följ ditt hjärta och magkänsla, våga ta motgångar, det lyfter, även fast det kanske inte känns så i stunden. Spika ut din väg, och följ den. Du har kraften i dig.

* Våga säga nej. Det är bättre att dra i handbromsen och förklara för sin beställare att nu hinner vi inte mer under denna period, än att riskera att ta på för mycket och missa på kvalitén. Det inger respekt och förtroende sinsemellan om man kan ha den dialogen.

* Glöm inte att ta hand om dig själv och din kropp. För att orka med de ibland väldigt långa dagarna är det viktigt (har jag lärt mig den hårda vägen) att vårda sin egen kropp. Sömn, vila, stressa av, kanske via meditation. Var ledig ofta, och byt miljö.

FAKTA: Tävlingen Årets spjutspetskandidat

Årets spjutspets arrangeras av Land Lantbruk, Swedbank och Sparbankerna, Ludvig & Co och LRF Ungdomen och prisar företag med basen i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö som är hållbara, framgångsrika och innovativa.

Årets sex finalister presenteras i Land Lantbruk kommande veckor. Vinnaren presenteras i Land Lantbruk nr 26/27 den 23 juni.

FAKTA: Rådgivarkommentar

Järva Trädvårdscenter AB har de senaste tio åren vuxit stadigt med fokus på lönsamhet i kombination med hållbarhet. I affärsmodellen erbjuder företaget kommuner och förvaltare i Stockholms stad ett unikt koncept för att vårda skogar och slåtterängar. Med deras affärsidé att arbeta med nordsvenska arbetshästar kan de erbjuda ett miljövänligt och hållbart alternativ som uppskattats av kunderna.

Tillsammans med sina tre helårsanställda och under säsong ytterligare runt tio personer bevarar och utvecklar Järva Trädvårdscenter AB kunskapen om ett gammalt brukningssätt samtidigt som de på ett förtjänstfullt sätt visar klart att detta även passar in väl i dagens moderna samhälle.

Henrik Sandquist, Skog och Lantbruk, Swedbank.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen