Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 22 januari 2019

Rickard Westlund ny VD för LRF Konsult

LRF Konsult byter VD. Katarina Klingspor lämnar uppdraget och ersätts av Rickard Westlund, som närmast kommer från Swedbank.

 Katarina Klingspor lämnar uppdraget som VD för LRF Konsult och ersätts av Rickard Westlund.
Katarina Klingspor lämnar uppdraget som VD för LRF Konsult och ersätts av Rickard Westlund. FOTO: LRF Konsult

– Efter drygt fem fantastiska år med LRF Konsult har jag valt att lämna VD-posten. Nu har vi stängt ytterligare ett år med ett riktigt starkt rörelseresultat som jag är stolt över och jag har slutfört mitt uppdrag i att öka omsättningen och lönsamheten samt stärkt positionen inom den gröna näringen, säger Katarina Klingspor i ett pressmeddelande och fortsätter:

– När Rickard Westlund har tillträtt går jag in som ledamot i LRF Konsultgruppens styrelse.

Chef för privat- och företagsmarknad

Rickard Westlund tillträder tjänsten under våren. Han är i dag chef för Swedbanks privat- och företagsmarknad i Sverige där även bankens alla småföretagskunder samt skog- och lantbrukskunder ingår. Tidigare har han arbetat för kredithanteringsföretagen Intrum och Lindorff.

I pressmeddelandet beskriver han LRF Konsult som välskött och framgångsrikt, liksom att han ser fram mot att utveckla bolaget till Nordens bästa rådgivare för småföretagare.

LRF Konsult har omkring 75 000 kunder och 1 400 medarbetare på fler än 130 orter.

Såldes till riskkapitalbolag

I mars förra året meddelade LRF att 75 procent av dotterbolaget LRF Konsult säljs till riskkapitalbolaget Altor. Riksförbundsordförande Palle Borgström beskrev beslutet som strategiskt och motiverat av att LRF Konsults behov av tillväxt bäst sker i samarbete med en partner som har erfarenhet av affärsutveckling.

LRF har förklarat att avsikten för egen del är att med resterande andel om 25 procent kvarstå som en långsiktig minoritetsägare.

LRF Konsult konstaterar att uppdraget har breddats och att en nordisk expansion väntar.

LÄS MER: Altor ny huvudägare i LRF Konsult

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen