Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 18 januari

Oatly bygger fabrik i New Jersey

Havredryck blir allt populärare i USA, så pass att det uppstått brist hos kaffekedjor över hela landet. Nu gör svenska Oatly en storsatsning och bygger egen fabrik i New Jersey utanför New York.

 Malmöbaserade havredrycksjätten Oatly bygger en egen fabrik i New Jersey utanför New York.
Malmöbaserade havredrycksjätten Oatly bygger en egen fabrik i New Jersey utanför New York. FOTO: Oatly

Svenska Oatly har tvingats säga nej till beställningar från vissa matvarubutiker och kaféer på grund av det höga trycket på drycken. För att möta efterfrågan ska man dra i gång en fabrik i Millville, New Jersey, skriver Bloomberg.

Tiofaldigar produktionen

Fabriken ska se till att Oatly ökar sin produktion med upp till tio gånger jämfört med dagens nivåer, och ska enligt planerna öppna i mars eller april i år.

Även om tillgången på havredryck varit begränsad är det inga problem med tillverkningen, säger Oatlys USA-chef Mike Messersmith i artikeln: ”Vi ser inget tryck i dag då det är en lättodlad lantbruksprodukt”, berättar han för Bloomberg.

Andra företag hoppar på tåget

Även amerikanska bolag märker av det stora intresset. Bland konkurrenterna till Oatly märks kaliforniska Califia Farms, liksom Quaker Oats (som ägs av Pepsikoncernen) och Danone.

LÄS MER: Ica och Oatly i oväntat samarbete

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen