Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 17 september

Ökade taxeringsvärden för lantbruksfastigheter

Taxeringsvärdena för lantbruksfastigheter har ökat med i genomsnitt 16 procent sedan förra taxeringen 2017. Senast den 1 november ska deklarationen vara inne hos Skatteverket.

 Fastighetstaxeringen för 365 000 lantbruksfastigheter har öppnat.
Fastighetstaxeringen för 365 000 lantbruksfastigheter har öppnat. FOTO: Gunnar Andersson

Skatteverket genomför fastighetstaxering för alla lantbruksfastigheter vart tredje år. Förändringen av taxeringsvärdena 2020 är en följd av prisutvecklingen 2016-2018.

Ökar mest i Östergötland

”Genomsnittligt ökar värdena mest i Östergötland, 25 procent, medan de ökar minst i Värmland med 6 procent. Värdet på skog stiger med 11 procent och värdet på jordbruk ökar med 20 procent. Samtidigt ökar värdet på bostadsbyggnader med 22 procent”, säger Jan Berghök, verksamhetsutvecklare vid Skatteverket, i ett pressmeddelande.

 Senast den 1 november ska deklarationen vara inne hos Skatteverket.
Senast den 1 november ska deklarationen vara inne hos Skatteverket. FOTO: Mostphotos

Gäller en mindre andel

Enligt verket är det endast omkring 30 000 fastighetsägare som behöver lämna en deklaration i år. Resterande 326 000 fastighetsägare får ett förslag till fastighetstaxering, vilket bygger på de uppgifter som finns i Skatteverkets fastighetstaxeringsregister.

Från och med i går, måndag, kan den som äger en lantbruksfastighet se sitt föreslagna taxeringsvärde eller sin fastighetsdeklaration i Skatteverkets e-tjänst.

LÄS MER: Jättehöjning av bensinprisetLÄS MER: Förnybara bränslen i strykklass i budgeten (LRF Premium)

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen