Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 17 september 2019

Ökade taxeringsvärden för lantbruksfastigheter

Taxeringsvärdena för lantbruksfastigheter har ökat med i genomsnitt 16 procent sedan förra taxeringen 2017. Senast den 1 november ska deklarationen vara inne hos Skatteverket.

 Fastighetstaxeringen för 365 000 lantbruksfastigheter har öppnat.
Fastighetstaxeringen för 365 000 lantbruksfastigheter har öppnat. FOTO: Gunnar Andersson

Skatteverket genomför fastighetstaxering för alla lantbruksfastigheter vart tredje år. Förändringen av taxeringsvärdena 2020 är en följd av prisutvecklingen 2016-2018.

Ökar mest i Östergötland

”Genomsnittligt ökar värdena mest i Östergötland, 25 procent, medan de ökar minst i Värmland med 6 procent. Värdet på skog stiger med 11 procent och värdet på jordbruk ökar med 20 procent. Samtidigt ökar värdet på bostadsbyggnader med 22 procent”, säger Jan Berghök, verksamhetsutvecklare vid Skatteverket, i ett pressmeddelande.

 Senast den 1 november ska deklarationen vara inne hos Skatteverket.
Senast den 1 november ska deklarationen vara inne hos Skatteverket. FOTO: Mostphotos

Gäller en mindre andel

Enligt verket är det endast omkring 30 000 fastighetsägare som behöver lämna en deklaration i år. Resterande 326 000 fastighetsägare får ett förslag till fastighetstaxering, vilket bygger på de uppgifter som finns i Skatteverkets fastighetstaxeringsregister.

Från och med i går, måndag, kan den som äger en lantbruksfastighet se sitt föreslagna taxeringsvärde eller sin fastighetsdeklaration i Skatteverkets e-tjänst.

LÄS MER: Jättehöjning av bensinprisetLÄS MER: Förnybara bränslen i strykklass i budgeten (LRF Premium)

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen