Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 12 november 2018

Rekordresultat för Mellby Gård

Mellby Gård redovisar ett rekordresultat för det brutna räkenskapsåret 2017/2018.

 Mellby Gårds VD och delägare Johan Andersson är nöjd med bokslutet.
Mellby Gårds VD och delägare Johan Andersson är nöjd med bokslutet. FOTO: Jerry Simonsson

För det brutna räkenskapsåret 2017/2018 redovisar Mellby Gård en omsättning på 6 miljarder kronor och rörelseresultatet landade på 1,5 miljarder kronor vilket är nytt rekord.

Mellby Gård grundades som ett rent jordbruksföretag med djur och spannmål men är sedan många år ägare i ett flertal bolag i olika branscher. Företagsportföljen består i dag av 19 bolag.

”Utmanande marknad”

Ett av dem, helägda Söderberg & Haak, som är importör och återförsäljare av jordbruks- och entreprenadmaskiner har en ”utmanande marknad”, enligt VD och delägare Johan Andersson.

”Lantbrukarna i Sverige har det tufft, plus att företaget har nya varumärken och arbetar för att komma närmare slutkunden”, skriver Johan Andersson i en kommentar.

Avvakta med förvärv

”Det är en medveten omställning som tar tid och resurser och som kommer att fortsätta en tid framöver. Det är också värt att nämna företagets relativt goda utveckling inom entreprenadmaskiner, som är en närliggande marknad till jordbruksmaskinerna”, fortsätter han.

Johan Andersson gör bedömningen att Mellby Gård under nästa år kommer att vara fortsatt avvaktande med större förvärv. Senaste förvärvet var klädföretaget Oscar Jacobson (juni 2018).

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen