Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 2 mars 2018

Vattenfall gör miljardinvestering i solenergi

Statliga Vattenfall investerar en miljard kronor i solenergi under de kommande två åren.

FOTO: Mostphotos

Större delen ska gå till storskaliga solkraftsparker, uppger Vattenfall.

– Solkraft är ett viktigt komplement till vindkraft som förnybar energikälla. När vi nu investerar mer i solkraft så är det för att möta kundernas ökade intresse och efterfrågan, säger Vattenfalls vd Magnus Hall, i ett pressmeddelande.

Ska sänka kostnaderna

Tanken med investeringarna är att sänka kostnaderna och samtidigt förbättra förutsättningarna för decentraliserad energiproduktion.

Dels så ska Vattenfall utveckla fler storskaliga solcellsparker, exempelvis i Nederländerna och i Wales, dels ska energibolaget underlätta decentraliserad energiproduktion för privata kunder och företagskunder.

Sökt flera tillstånd

Vattenfall har även sökt tillstånd för fler solkraftsparker som ska kombineras med vindkraftsparker, en strategi som bland annat ska tillämpas i Tyskland. Småskalig produktion ska också byggas ut, bland annat genom tjänster i Sverige som riktas till kommersiella fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

LÄS OCKSÅ: Solenergi får installeras utan bygglov

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen