Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 20 november 2019

Veteranen Denis Mattsson blir tillfällig lösning för Scan

Sofia Hyléen Toresson lämnar på egen begäran sin tjänst som chef för HK Scans svenska verksamhet. Hon ersätts av den tidigare VDn Denis Mattsson.

 Svenska Scans tidigare VD Denis Mattsson.
Svenska Scans tidigare VD Denis Mattsson. FOTO: Ann Lindén

Det var i maj 2017 som Sofia Hyléen Toresson tillträdde som executive vice president, EVP, för HK Scans verksamhet i Sverige. Hon kom närmast från tjänsten som försäljningschef på Findus.

I ett pressmeddelande som skickades ut på onsdagsmorgonen har Sofia Hyléen Toresson valt att på egen begäran sluta och lämnar därmed även platsen i koncernledningen. När Land Lantbruk talar med henne vill hon inte kommentera sitt beslut och hänvisar till företagets presstjänst.

 Sofia Hyléen Toresson lämnar sin tjänst som chef för HK Scans svenska verksamhet.
Sofia Hyléen Toresson lämnar sin tjänst som chef för HK Scans svenska verksamhet. FOTO: Lantmännen

Tillfällig lösning

Sofia Hyléen Toresson slutar med omedelbar verkan och efterträds av Denis Mattsson som var VD för Scan i Sverige och Danmark åren 2006–2012. Det är en tillfällig lösning i väntan på en permanent lösning någon gång nästa år. Under tiden kommer Denis Mattsson att även ingå i koncernledningen.

Land Lantbruk har sökt HK Scans koncern-VD Tero Hemmilä, men HK Scan svarar att man inte kommer att ge några vidare kommentarer.

LÄS MER: HK Scan börjar med vegetariskt

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen