Elmia Lantbruk flyttar fram på grund av coronapandemin

Elmia Lantbruk kommer inte att genomföras i oktober i år. Nytt datum för mässan är ännu inte bestämt.

Så här ser det vanligtvis ut i mässhallarna när Elmia Lantbruk hålls.
Så här ser det vanligtvis ut i mässhallarna när Elmia Lantbruk hålls. FOTO: ANNA HÅLLAMS

Nu har coronapandemin även flyttat på Elmia Lantbruk i Jönköping som skulle ha genomförts 21-23 oktober. Bland annat räknade man med cirka 300 utställare. Dessutom skulle 300 nötkreatur visats upp.

”Rädda om besökarna”

Beslutet att flytta fram Elmia Lantbruk har enligt ett pressmeddelande från Elmia "fattats efter noga övervägande och i dialog med branschorganisationer, diverse utställare och besökare".

Björn Bäckström är VD för Maskinleverantörerna och han konstaterar att det var ett nödvändigt beslut med tanke på hur stor mässan är.

– Vi är rädda om besökarna. Vi vill ju att det ska vara en mässa dit besökarna kommer för att ha trevligt och att de fortsätter att vara friska även efter mässan, säger Björn Bäckström.

Björn Bäckström, VD för Maskinleverantörerna.
Björn Bäckström, VD för Maskinleverantörerna. FOTO: MASKINLEVERANTÖRERNA

Svenska Maskinmässan framflyttad

Maskinleverantörerna anordnar en egen entreprenadmässa på Solvalla i Stockholm, Svenska Maskinmässan. Den mässan har redan flyttats en gång från början på juni i år till början på oktober.

– Vi har ännu inte tagit beslut om hur vi ska göra med Svenska Maskinmässan, men den 3 juni vet vi besked, säger Björn Bäckström.

Jobbas på nya datum

Arbetet med att hitta nya lämpliga datum för Elmia Lantbruk pågår. Det handlar om att hitta nya datum som passar involverade parter och Elmia hoppas kunna återkomma med exakt datum för mässans genomförande snarast möjligt.

Lotta Frenssen, VD för Elmia AB.
Lotta Frenssen, VD för Elmia AB. FOTO: ELMIA

"Elmia arbetar med fullt fokus på att hantera både nuläget och de förväntade effekterna av Covid-19 pandemin. Vi befinner oss i en fortsatt mycket svåranalyserad situation. Den senaste månaden har mässteamet haft fullt fokus på att skapa nya optimala förutsättningar för alla inblandade parter", säger Lotta Frenssen, VD Elmia AB, i pressmeddelandet.