Gedigen lantbruksfastighet med god åkermark till salu

En lantbruksfastighet på 123 hektar som är belägen på god åkermark finns nu ute till försäljning. Utgångspris är 66 miljoner kronor.

I den vitkalkade gårdsbyggnaden på totalt 300 kvadratmeter finns två lägenheter, dubbelgarage och häststall med 5 boxar.
I den vitkalkade gårdsbyggnaden på totalt 300 kvadratmeter finns två lägenheter, dubbelgarage och häststall med 5 boxar. FOTO: ASTOR SVENSSON

Ellbo Gård är en lantbruksfastighet belägen på den skånska slätten i Kävlinge på en av de platser där Sveriges bästa åkermark finns, uppges i fastighetsannonsen. 117 hektar av marken är åkermark av huvudsakligen jordklass 10, som för närvarande är utarrenderad med 5-årigt arrendeavtal. Boytan är cirka 200 kvadratmeter och mangårdsbyggnaden renoverades för drygt 20 år sedan.

Stallbyggnad, maskinhall och lägenheter

Till fastigheten hör en stallbyggnad med 5 hästboxar, två lägenheter och ett dubbelgarage. Det finns också en log- och magasinsbyggnad som är sammanbyggd med en maskinhall.

Byggnaden innehåller en lägenhet på cirka 70 kvadratmeter, garage, förrådsutrymmen samt magasin. Maskinhallen, som är isolerad, har en byggnadsarea på cirka 935 kvadratmeter. På gården finns även en friliggande garagebyggnad med fyra garageplatser.

Utgångspris på fastigheten är 66 miljoner kronor.

Visningen av fastigheten kommer huvudsakligen att ske under augusti.
Visningen av fastigheten kommer huvudsakligen att ske under augusti. FOTO: ASTOR SVENSSON
Till mangårdsbyggnaden finns en parkliknande trädgård i söderläge.
Till mangårdsbyggnaden finns en parkliknande trädgård i söderläge. FOTO: ASTOR SVENSSON
Mangårdsbyggnaden renoverades genomgripande i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet.
Mangårdsbyggnaden renoverades genomgripande i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet. FOTO: ASTOR SVENSSON
Mangårdsbyggnaden har en byggnadsarea på cirka 235 kvadratmeter med taxerad boarea på 200 kvadratmeter.
Mangårdsbyggnaden har en byggnadsarea på cirka 235 kvadratmeter med taxerad boarea på 200 kvadratmeter. FOTO: ASTOR SVENSSON
Mangårdsbyggnaden.
Mangårdsbyggnaden. FOTO: ASTOR SVENSSON
Mangårdsbyggnaden.
Mangårdsbyggnaden. FOTO: ASTOR SVENSSON
Utöver åkermarken finns mindre areal, cirka 7 hektar, i anslutning till Kävlingeån. Marken består huvudsakligen av betesmark med viss träd- och buskvegetation.
Utöver åkermarken finns mindre areal, cirka 7 hektar, i anslutning till Kävlingeån. Marken består huvudsakligen av betesmark med viss träd- och buskvegetation. FOTO: ASTOR SVENSSON
Det finns god åkermark på totalt cirka 117,3 hektar i anslutning till gårdscentrum. Det är huvudsakligen jordklass 10, lättbrukat med obefintlig kupering och lättillgängligt från befintligt vägnät.
Det finns god åkermark på totalt cirka 117,3 hektar i anslutning till gårdscentrum. Det är huvudsakligen jordklass 10, lättbrukat med obefintlig kupering och lättillgängligt från befintligt vägnät. FOTO: ASTOR SVENSSON