Han skickar 25 000 pumpor till nöjesparken

Laholmsfirman rapporterar om rekordskörd av skräckgrönsaken framför alla andra. Och när Liseberg behövde 25 000 pumpor till Halloween var det Magnus Magnusson som stod för leveransen.

Varje pumpa handputsas och hanteras varsamt för att undvika att de får några skador – för det är en oväntat känslig grönsak. Det berättar bonden Magnus Magnusson, ägare till företaget M Magnusson i Laholm, för

Inför Halloween är efterfrågan stor. Skräckhelgen har successivt ökat i popularitet, vilket också innebär att den grönsak som mest förknippas med högtiden också har fått ett uppsving.

Stor ökning

Pumpaodlingen har ökat ordentligt sedan 2000-talets början. Och mellan åren 2011 och 2014 fördubblades nästan produktionen av pumpor: från 1 100 till 2 100 ton, enligt siffror från Jordbruksverket.

En stor del av produktionen står Magnus Magnusson för.

– Totalt är det runt 600 ton pumpor, eller runt 110 000 stycken Halloweenpumpor, säger han till P4 Halland om hur mycket hans företag producerar.

Liseberg firar Halloween

Och en god portion av företaget M Magnussons produktion köps upp direkt av nöjesparken Liseberg som från fredagen den 21 oktober till och med söndagen, och därefter även höstlovsveckan, har öppet för att fira Halloween.

När Liseberg förra året hade premiär för sitt Halloweenfirande köpte de in 10 000 pumpor. Den här gången lägger man ribban högre.

– Liseberg öppnar upp mer av parken och vi får leverera fler pumpor. Det är runt 25 000 pumpor, men det är även små prydnadspumpor, säger Magnus Magnusson till radiokanalen.