Hästgård i herrgårdsmiljö till salu

Hästgården Brunna Gård, som nyligen blev till salu, har rönt stort intresse inom hästsporten.

FOTO: MÄKLAREN

[bild]

Brunna Gård i Kungsängen, med anor till 1870-talet, är till salu med ett utgångpris på strax under 15 miljoner kronor. Gården ligger knappt tio minuters bilväg från galoppbanan Bro Park och ligger även resmässigt nära till Solvala.

– Idag har gården fyra hästar, men det finns goda utbyggnadsmöjligheter för dem som vill köpa gården för att exempelvis kunna ägna sig åt hästsport, säger mäklaren Anette Lindberg på Skandiamäklarna.

FOTO: MÄKLAREN

Gården har två stallbyggnader, samt paddock och hagar, totalt 1,7 hektar.

Flera intresserade

Enligt Expressen har försäljningen av gården rönt stort intresse, bland annat från aktiva inom hästsporten. Anette Lindberg uppger att flera intresserade hört av sig, dock utan att nämna några namn.

– Vi har några privata visningar på gång. Den tidigare ägaren valde att flytta ut ännu längre på landet. Tidigare har det varit fler hästar på gården, men den senaste ägaren valde att begränsa sig till några hästar, främst för hoppning och ridning och med några inackorderingar, säger Anette Lindberg.

Närhet till skolor

För den som vill ha både lantmiljö och samtidigt närhet för barnen till exempelvis skolor är läget perfekt, säger hon.

– Just läget, med närheten till kommunikationer och annat gör att man bo modernt och bekvämt och ändå i en landsbygdsmiljö som lämpar sig väl för hästsport, säger hon.

På ena sidan är det lantbruksmiljö med gårdar och åkrar och på den andra är det ett mer befolkat samhälle, med radhus, skolor och dagis, säger Anette Lindberg.

LÄS OCKSÅ: Världsarv till salu - Hälsingegården Gästgivars