Hitchkrok på tredje plats i Teknikutmaningen

Tredje platsen i Teknikutmaningen 2021 kniper Mattias Eriksson med idén om ett varningssystem till hitchkroken. Nu hoppas han få ut sitt system på marknaden inom en snar framtid.

Mattias Eriksson vill ta hjälp av traktortillverkare för att förverkliga sin idé om varningssystem för hitchkrok.
Mattias Eriksson vill ta hjälp av traktortillverkare för att förverkliga sin idé om varningssystem för hitchkrok. FOTO: MATTIAS ERIKSSON

– Det känns kul! Det här hade jag inte förväntat mig. För mig var det här mer en rolig grej men det är riktigt kul att komma trea!

Många olyckor inom lantbruket kan förebyggas genom Mattias Erikssons idé med ett system som varnar om hitchkroken på traktorn inte är låst. Mattias har redan börjat fundera på hur en prototyp skulle se ut och siktar nu på att göra verklighet av sin idé.

– Prototypen är inte jättesvår. Först kommer jag att testa att dra den till en lampa. Sen måste jag få tag på någon tekniker som kan hjälpa mig att programmera in den på datorn.

När prototypen är klar vill Mattias få ut systemet på marknaden så fort det går via någon traktortillverkare.

– I år tänkte jag börja på prototypen sen får vi se hur allt går på vägen. Det kan vara några år framåt, men gärna så snart som möjligt.

LÄS MER: Läs mer om Mattias Erikssons tävlingsbidrag här!

LÄS MER: Läs om alla bidragen i årets tävling