Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Jobb-Karriär 20 februari 2018

Engagerade medarbetare bakom Svenska Foders toppresultat

Svenska Foder gör sitt bästa resultat på tre år, med en ökning på 40 miljoner kronor under 2017.

– Detta är Svenska Foders styrka: våra medarbetares engagemang och lojalitet.

FOTO: Svenska Foder

Bolaget anger att man gjort både kostnadsbesparingar och ökat volymen inom vissa produktområden för att nå det goda resultatet om 48 miljoner kronor före skatt.

– Man behöver alltid rannsaka och noga granska det man gör i ett bolag. Omvärlden förändrar sig hela tiden och om man slår sig till ro kommer man snart finna sig omsprungen av kollegorna i konkurrerande verksamheter. Blir man självgod tappar man momentum och är snart långt efter, säger bolagets vd, Carsten Klausen.

Lojalitet och engagemang

Han uppger att bolaget har vässat sina aktiviteter gentemot sina konkurrenter och volymerna inom foder, service, utsäde och växtskydd.

– Detta är Svenska Foders styrka: våra medarbetares engagemang och lojalitet. Vi har haft ett par år i uppförsbacke. Vi har stretat på. Men omedelbart då man kan konkretisera verksamheten och vart vi är på väg, tar engagemanget vid i vårt bolag. Det är mycket inspirerande att uppleva. Ansvarstagandet, inom vilken funktion det än handlar om, är mycket stort, säger han i pressmeddelandet.

Nya samarbeten

Under 2018 planerar man fortsatt fokus på kostnadseffektiviseringar samt skapande och utveckling av innovation och nya koncept tillsammans med lantbrukarna.

– Vi kommer under 2018 att arbeta med att finna nya samarbetspartners och förvärva lönsamma bolag, säger Carsten Klausen. Dessutom kommer vi att hitta fler synergier tillsammans med våra dotterbolag – samt med DLG-koncernens olika bolag, för att dra nytta av all den kompetens och de erfarenheter som finns säger Carsten Klausen.

LÄS MER: Mjölkpriset höjer produktionsvärdet i jordbruket

Relaterade artiklar

Till toppen