Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

Hälsa på hos lantbrukare i andra länder

Hur ser en karriär inom lantbruket ut i norra Kanada och hur planerar mea arbetet med getuppfödning i Alabama, USA?

Här är några av de mest intressanta spannmålsodlarna och köttbönderna som driver bloggar och Youtube-kanaler – vissa med hundratusentals följare.

 På bloggen "Simon Beddows Farmers Blog" kan man läsa om livet som lantbrukare i Storbritannien.
På bloggen "Simon Beddows Farmers Blog" kan man läsa om livet som lantbrukare i Storbritannien. FOTO: Istock

Youtubekanal: How Farms Work

En stor lantbrukarfamilj som driver ett tiotal gårdar i Wisconsin, USA, publicerar varje vecka 2-3 videoklipp. Oftast är det Ryan som tar med följarna (250 000 prenumeranter) ut på fälten för en genomgång av hur man bäst räfsar vått hö, berättar om sina metoder bakom stora skördar, ger tips om nya intäktskällor för ett lantbruk eller bjuder på andra inblickar. Feta traktorer och andra lantbruksfordon av senaste modell är snudd på stående inslag.

Blogg: Simon Beddows Farmers Blog

Om livet som lantbrukare i Oxfordshire, Storbritannien, där villkoren påverkas lika mycket av vädret som av spelet kring Brexit och pundets utveckling.

simonbeddowsfarmers.blog/

Blogg: Iowa Farm

En blogg om det stora äventyret som började när John, tillsammans med sin fru Beth, lämnade San Fransisco och återvände till Iowa. Där tog paret över familjegården som den femte generationen. Om stressen när den viktigaste traktorn faller sönder, om motstridiga känslor inför att vara köttbonde och samtidigt tycka att köttkonsumtionen borde minska och andra utmaningar med lantbrukslivet.

iowa-farm.com/

Blogg: Girl about the farm

Vad händer när en ung kvinna lämnar stadslivet och sin karriär inom reklam för att bli heltidslantbrukare i Sussex, Storbritannien? Givetvis startade Laura en blogg om lantbruk, livsstil och mode. Bloggen varvar inlägg om uppfödning av New Zeeland Romney-får, tips om julmys på gården och sponsrade modebilder i lantlig miljö. 

girlaboutthefarm.co.uk/

Blogg: Green Hill Farm

Bob, Pennie, Olive–fårfarmen visar upp fantastiska porträtt på får av en mängd raser i vackra omgivningar på nordöstra Irland. En vit liten ponny får vara med på bild då och då också.

greenhillfarmblog.com/

Youtubekanal: Northern Farmer

Tiotusentals besökare tar varje vecka del av hur Tyson torkar spannmål och tvättar ärtor, lagar staket och resonerar kring utmaningarna med att odla i Alberta, Kanada där klimatet ger varma somrar med kalla nätter.

Blogg: Fainting Fox Farm

När kommer killingarna? Om oro, lycka och utveckling inom getuppfödning, planering av alla gårdsprojekt och en hel del annat om livet på ett litet lantbruk i Alabama, USA.

www.faintingfox.com/

LÄS MER: Allt fler naturbrukselever gör utlandspraktik

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen