Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

Hon blir ny rektor på SLU

Nu är det klart. I dag utsåg regeringen Maria Knutson Wedel till SLU:s nya rektor.

– Jag vill önska Maria Knutson Wedel lycka till och ser fram emot ett givande samarbete framöver, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson i ett pressmeddelande.

 Maria Knutson Wedel tillträder sin tjänst den 15 juni.
Maria Knutson Wedel tillträder sin tjänst den 15 juni.

Maria Knutson Wedel är i dag vicerektor för Chalmers i Göteborg, och biträdande professor i teknisk fysik. Hon blev civilingenjör i teknisk fysik vid Chalmers 1988 och doktorerade i fysik 1996.

– Jag är genuint glad över att få chansen att arbeta för SLU. Det är ett spännande universitet med stor bredd och man arbetar med många av de nyckelfrågor som är viktiga för framtiden, säger Maria Knutson Wedel i ett pressmeddelande.

Brinner för hållbar utveckling

Hon uppges brinna för hållbar utveckling, både ekologiskt, ekonomiskt och socialt, och säger att hon kommer att ta sig an rollen som rektor med stor nyfikenhet och öppenhet.

– Jag kommer att utöva ”management by train” för att lära känna SLUs många delar och träffa medarbetare för att lyssna och förstå, säger hon.

Maria Knutson Wedel tillträder sin tjänst den 15 juni.

LÄS MER: Rekrytering från väst om SLU får välja

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen