Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

Premiär – Jobb & Karriär i gröna näringarna

Smarta lösningar, nya regler för arbetsgivare, olika anställningsformer, utbildningar och tips. Vår nya avdelning Jobb & Karriär skriver om arbetsliv och utbildning inom de gröna näringarna.

Att arbetet är en stor del av livet kan nog många skriva under på. När man dessutom har sin arbetsplats i hemmet, är det inte alltid så lätt att säga var arbetet slutar och fritiden börjar.

 Sofia Lindblad, LRF.
Sofia Lindblad, LRF.

Under Jobb & Karriär vill vi lägga mer fokus på arbetslivet, för arbetsgivare och arbetssökande.

Kommer ni ihåg köttbonden Jan Karlsson som sökte sin efterträdare på gården med hjälp av en film på Facebook? Ett nytt sätt att nå många, men det är ju också viktigt att nå rätt personer.

Jobb & Karriär ska göra det enklare för arbetsgivare och arbetssökande inom det gröna näringslivet att hitta varandra. Här får du nyheter, tips och smarta lösningar, men du kan också annonsera efter nya medarbetare och botanisera bland platsannonser.

Nya regler för arbetsgivare är inte alltid så lätta att tolka. Jobb & Karriär intervjuar experterna och reder ut begreppen.

Många yrken i de gröna näringarna har brist på utbildad arbetskraft. Djursjukskötare, djurskötare, traktorförare, skogsarbetare och trädgårdsarbetare är några av bristyrkena.

Mer och mer arbete inom lantbruket sköts automatiskt med hjälp av datorer. Det ställer andra och nya krav på företagare och arbetstagare. Ibland kan det då vara värt att söka arbetskraft utanför den mest självklara gruppen.

Sofia Lindblad, LRF, som lett projekt för att locka fler unga till gröna yrken hoppas att fler ska söka bredare. Hennes bästa tips kan du läsa om under Jobb & Karriär på landlantbruk.se.

Mer i stallet än hemma

Ansvarig för det redaktionella materialet på Jobb & Karriär är Lisa Rogert som närmast kommer från ett jobb som reporter på atl.nu.

 Lisa Rogert, redaktionell redaktör för Jobb & Karriär.
Lisa Rogert, redaktionell redaktör för Jobb & Karriär.

– Min uppväxt spenderade jag bland hästar och i potatisåkrarna på min bästa väns gård. Om ni frågar min familj så är jag fortfarande mer i stallet än hemma, berättar hon.

– Jag hoppas att få höra ifrån våra läsare om deras vardag som företagare och arbetstagare. Vad är det som gör att ni trivs på jobbet? Har ni svårt att få tag i medarbetare med rätt kompetens? Är det något du vill att vi ska skriva om, eller har du en smart lösning du vill dela med dig av? Hör av er och berätta, uppmanar Lisa Rogert.

Se här för lediga jobb!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen