Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Jobb-Karriär 14 mars 2018

De ska bli framtidens hästföretagare

SOLVALLA.

På tisdagen samlades ett drygt hundratal unga vid Solvalla travbana, för att få inspiration och tips om hur de kan göra verklighet av sina företagsidéer.

 Mellan föredragen fick deltagarna diskutera olika frågor med varandra, både kortare med personen bredvid och uppdelade i grupper under en timme per diskussion.
Mellan föredragen fick deltagarna diskutera olika frågor med varandra, både kortare med personen bredvid och uppdelade i grupper under en timme per diskussion. FOTO: Lisa Rogert

Under titeln Margaretas innovationsdag för unga i hästnäringen, samarbetar aktörer i hästnäringen med bland annat Handelshögskolan, för att ge unga ett fokus på vinstdrivande verksamhet.

– För att hästnäringen ska fortsätta växa, behöver vi näringslivsfokus. Vi vill att det ska gå från idé till verklighet, och därför är vi väldigt glada för samarbetet med Handelshögskolan som ju är ledande på det området, säger Stefan Johansson, vd för Hästnäringens Nationella styrelse.

Unga företagare berättade

Dagen är en kombination av föredrag och grupparbeten där deltagarna får arbeta med sina företagsidéer. En av föreläsarna var dressyrryttaren Johanna Due Boje, som driver eget företag på sina föräldrars gård i Skåne.

– Två veckor efter examen packade jag väskan och åkte till Nederländerna för att jobba hos hästföretagaren och OS-ryttaren Anky van Grunsven. Under min tid där gick hennes fokus mer och mer över från elitidrottare till företagare. Jag lärde mig enormt mycket, och när jag kom hem ville jag använda min kunskap därför startade jag ett eget företag. Det går väldigt bra, vi har fullbokat och jag har kunder på kö, säger hon.

 Johanna Due Boje berättade om hur hon startat sitt eget hästföretag och gav deltagarna tips.
Johanna Due Boje berättade om hur hon startat sitt eget hästföretag och gav deltagarna tips. FOTO: Lisa Rogert

Stort intresse

Till innovationsdagen har man bjudit in unga mellan 13 och 20 år och fått ett mycket gott gensvar. Över hundra unga samlades vid Solvalla travbana, och en mycket stor andel av deltagarna är unga kvinnor.

– Vi är väldigt glada över det stora intresset och hoppas att deltagarna får med sig både inspiration och verktyg för att gå vidare med sina idéer, säger projektledaren Lisa Persson, Svensk Travsport.

Fakta:

Det är Svensk Travsport, Svenska Ridsportförbundet, Hästnäringens Nationella Stiftelse, Center for Sports and Business vid Handelshögskolan i Stockholm och ATG, som gemensamt arrangerar ”Margaretas innovationsdag för unga i hästnäringen”.

Dagen är namngiven som en hyllning till Margareta Wallenius Kleberg som är en av travets stora ambassadörer.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen