KrönikaVi kan inte lägga alla ägg i samma energikorg
Jag är övertygad om att vi måste lägga våra ägg i olika korgar om vi ska kunna komma framåt med att minska utsläppen, skriver Marit Bohlin.
KrönikaVad är hållbarhet i skogen?
Det eviga knaprandet på skogsägarnas inflytande över sin egendom är oacceptabelt i en rättsstat, ja till och med kanske ohållbart. Det skriver skogsförvaltaren Anders Pettersson.
KrönikaÄgarskiften kritiska för att säkra vår livsmedelsförsörjning
De som står inför ett ägarskifte behöver få all den stöttning som krävs för att lyckas genomföra skiftet, skriver Jenny Asplund.
KrönikaDen sociala skogen
Skogen väljer inte att lokalisera sig till storstäderna. Inte heller flyttar den verksamheten utomlands, utan står där den står, skriver Helena Löthgren.
KrönikaVem ansvarar för lantbrukarnas hälsa?
Vem är ansvarig för någon annans psykiska ohälsa? Det är dags att lyfta blicken, skriver Elisabeth Hidén.
KrönikaVirkesaffärer borde vara spårbara
Skogsägaren verkar inte funnits med i beräkningen när industriföretaget byggt sina affärsprocesser, skriver Kerstin Dafnäs.
KrönikaIntensiv odlingssäsong i folkrörelsen pågår
Lika mycket som jag ser fram emot en intensiv odlingssäsong hemma på gården 2023 ser jag fram emot en intensiv odlingssäsong i folkrörelsen LRF även vintern 2023/2024, skriver Palle Borgström.
KrönikaHållbar utveckling – ett måste för tillväxt
Tillväxt i skogsindustrin ställs mot hållbar utveckling. Jag hävdar att det är tvärtom. En hållbar utveckling är en förutsättning för tillväxt, både i skogen och inom skogsindustrin, skriver Torgny Persson.
KrönikaAtt hålla i knoppen är lika viktigt som att hålla i kroppen
Det är svårt att släppa jobbet inom lantbrukssektorn helt när man väl är ledig, men det är viktigt att försöka för att orka och fortsätta utvecklas, skriver Emma Sjölander.
KrönikaBryssel borde inte bestämma om blyhagel
Den senaste i raden av bindande förordningar illa anpassade till den svenska verkligheten är EUs nya kemikalieförordning, skriver Lars Anders Johansson.
KrönikaIngen håller en skrytmåns om ryggen
Sverige är bäst i skogsklassen, men vi måste inse att ingen håller en skrytmåns om ryggen när det börjar gå sämre. Svensk politik behöver svälja sin stolthet och börja bygga (trä)broar, skriver Anna Ek.
KrönikaVärna skogens vatten med respekt
Det man äger och brukar vårdar man också. Om man får förtroendet och respekten. Värna den biologiska mångfalden i bäckarna och åarna men schackra aldrig med friheten, skriver Mats Blomberg.
KrönikaEtt nytt år och ett nytt liv
Det är ändå något alldeles särskilt att sitta i fikarummet klockan nio och tillsammans planera resten av dagen. Nya dagar med liv, död, rutiner och oväntade händelser, skriver Elisabeth Hidén om den nya vardagen.
KrönikaÄntligen enighet – ersättning ska utgå
EU vill sätta av naturtypsklassade skogar – och otroligt nog tycks skogsägare och naturvårdsintressenter vara överens på en punkt: ersättning ska utgå. Det skriver Haidi Andersson.
KrönikaDet måste bli lättare att producera mat
Det säkerhetspolitiska läget pekar tydligt på vikten av livsmedelsproduktion och LRF kommer att göra allt för att förklara jordbrukets betydelse i en osäkrare värld, skriver Palle Borgström.
KrönikaGröten blev oväntat trendig
Maten du äter berättar vem du är. Till och med gröt har blivit trendigt, men då ska den vara lagad på kulturspannmål, skriver Ellinor Littorin.
KrönikaKunskap hjälper inte om du inte når fram
Det ska inte innebära en risk för oss markägare att skapa naturvärden, skriver Paul Christensson, LRF Skogsägarna.
KrönikaRinger inte varningsklockorna nu?
Det är otroligt viktigt att lyfta fram de gröna näringarna och landsbygden i positiva ordalag, skriver Marit Bohlin.
KrönikaVem driver på mest egentligen?
Vem driver egentligen utvecklingen mot ökad byråkratisering, konsumenterna eller lantbrukets egna organisationer? Det frågar sig Peter Borring.
KrönikaTydlighet kan lösa konflikterna i skogen
Klyftan mellan de som vill bruka skogen och de som i stor omfattning vill låta den stå tycks bara växa, skriver Gunnar Lindén.