krönikor 4 augusti Den fjärde gröna vågen är frihetlig Dagens gröna våg består av människor som värnar och uppskattar naturen och vill leva nära den, men som också värnar frihet och individualism, skriver Lars Anders Johansson.
krönikor 21 juli Peter Borring: Dags att våga prata enklare jobb Under Ukrainakrigets första del blev det snabbt tydligt hur beroende vi gjort oss av Ukraina, och i än högre grad av Ryssland. Vi tillverkar inte ens armeringsjärn längre - i ett stålland som Sverige.
krönikor 4 juli Ojämställdheten är ett faktum Jämställdheten på statsministerposten går att fixa. Positionen har varit könskvoterad i närmare 150 år, så jag föreslår att vi kör med kvinnliga statsministrar de kommande 140 åren. Det skriver Gabriella Persson Turdell.
krönikor 20 juni Vad kommer klimatfrågan ha för levnadsförlopp? Övergödningsfrågan var stor under 1990- och 2010-talet, men nu har uppmärksamheten minskat. Vad kommer klimatfrågan ha för levnadsförlopp? Det frågar sig Markus Hoffman.
krönikor 13 juni Det internationella arbetet spelar roll Det saknas inte utmanar i svenskt jord- och skogsbruk. Men att vi organiserar oss näringspolitiskt gör oss starkare, både i Sverige och i världen, skriver Palle Borgström.
krönikor 6 juni Vilken nyhet det kunde ha blivit Tidigare i år hade TV4 ett reportage som tog upp den senaste forskningen kring kon. Men tänk om reportern pekat på hur husdjuren och främst kon varit i mänsklighetens tjänst i över 10 000 år, skriver Arne Lindström.
krönikor 30 maj Färre skjutbanor ger fler skadeskjutningar Det är obegripligt hur någon som väljer att flytta in bredvid en anläggning som funnits på samma plats i decennier kan kräva att verksamheten ska upphöra för att de stör sig på ljudet, skriver Lars Anders Johansson.
krönikor 23 maj Ingen har väl missat att det är valår i år KRÖNIKA: En fråga som ligger mig mycket varmt om hjärtat är den beryktade dansbandsmomsen, skriver Elisabeth Hidén, ordförande LRF Ungdomen.
krönikor 16 maj Fler får upp ögonen för våra näringar Vi står inför en av LRFs högtidsstunder, nämligen riksförbundsstämman – hjärtat i medlemsdemokratin, skriver Palle Borgström.
krönikor 9 maj Det finns i dag många hjältar i Ukraina Det finns all anledning att lyfta fram de medarbetare och chefer som går till sina arbeten varje dag, skriver Peter Normark, VD, Macklean.
krönikor 2 maj Pandemin förde forskarna till skolan Att ha studerat en eftergymnasial utbildning under en pandemi har minst sagt varit speciellt, skriver Emma Sjölander, blivande agrotekniker.
krönikor 26 april Varför får inte maten kosta? Vore det inte bättre att stötta svenskt lantbruk genom att fortsatt köpa produkter därifrån, skriver Elisabeth Hidén, ordförande LRF Ungdomen.
krönikor 18 april Njut av det våren erbjuder En stor del av min vakna tid ägnas åt det läge vi befinner oss i. Det handlar om möten med politiker, intervjuer med media och möten med branschaktörer. Under denna tid värdesätter jag varje timme jag kan tillbringa på gården, skriver Palle Bortström.
krönikor 11 april Mediebilden av bonden överraskar Jämställdhetsakademin har låtit göra en undersökning av mediebilden av lantbrukaren ur ett jämställdhetsperspektiv. Resultatet blev inte riktigt som de väntat sig, skriver Anna Iwarsson, samordnare vid Jämställdhetsakademin.
krönikor 30 mars När verkligheten åter gjorde sig påmind Samtidigt som dagens ukrainska lantbrukare blivit symboler för ett folk som kämpar för sin självständighet och för sina liv har fler fått upp ögonen för lantbrukets betydelse också här hemma, skriver Lars Anders Johansson.
krönikor 29 mars Vi måste ha en livsmedelskedja som håller i kris Att inte ha en stark, motståndskraftig livsmedelskedja är som att spela rysk roulett, skriver Elisabeth Hidén, ordförande LRF Ungdomen.
krönikor 22 mars Livsmedelsberedskapen måste upp Nu är det hög tid för regeringen att stå upp för svensk mat- och energiproduktion. Det vi som land gör nu kommer att påverka oss för lång tid framöver, skriver Palle Borgström.
krönikor 21 mars Unga måste känna sig välkomna Ett attraktivt företag med nöjda medarbetare ska ha ordentliga rutiner kring semestrar, övertidsersättning och introduktion för nyanställda. Kan andra företag så kan vi, skriver Emma Sjölander som snart är färdigutbildad agrotekniker.
krönikor 14 mars Det är dags att agera Om vi inte gjort vår kartläggning eller tänkt igenom olika scenarios, kan vi inte vara redo då krisen kommer. Nu är det dags att agera för att vara redo, skriver Jenny Asplund, konsult, Macklean.
krönikor 8 mars LRF står upp för demokrati och frihet Det är med vemod jag skriver dessa rader och konstaterar att det är en delvis ny värld vi står inför i Europa. Sällan har det varit viktigare att stå upp för vår demokrati och vår frihet, skriver Palle Borgström i sin krönika.