Ladugård i Eslöv brann ner till grunden

Natten mot tisdagen brann en ladugård på en äldre gård i Eslöv ner till grunden. Ladugården var övertänd redan när räddningstjänsten kom fram och de fick i stället koncentrera sig på att skydda ett bostadshus.

Brandplatsen är en äldre skånsk gård som sedan en tid varit obebodd, så varken människor eller djur var hotade av branden. (Arkivbild)
Brandplatsen är en äldre skånsk gård som sedan en tid varit obebodd, så varken människor eller djur var hotade av branden. (Arkivbild) FOTO: SHUTTERSTOCK

Vid 23-tiden kom larmet om en brand i en ladugård utanför Eslöv in till SOS. Brandplatsen är en äldre skånsk gård som sedan en tid varit obebodd, så varken människor eller djur var hotade av branden.

Räddningstjänsten lät ladan brinna ner och fokuserade i stället på att hindra spridningen.

– Vi gör ingen aktiv släckningsinsats där det brinner. I stället skyddar vi ett närliggande boningshus, säger Patric Nilsson vid Räddningstjänsten Syd, till Kvällsposten.

Blåsten försvårade släckningsarbetet

Det blåste kraftigt på platsen vilket försvårade räddningsinsatsen, men när det senare på natten började regna så kunde räddningstjänsten sluta oroa sig för spridningsrisken.

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

– Det går inte att utesluta att branden är anlagd, men vi har inte bevis som pekar på det ännu, säger Filip Nilsson, inre befäl hos polisen, till Sydsvenskan.

LÄS MER: Så mycket kostar bränderna lantbruket varje år (LRF Premium)