Ladugårdstak har rasat i Kramfors

Ett ladugårdstak har rasat i Forsed i Kramfors under onsdagsmorgonen. Raset är det tredje som drabbar en ladugård på två dagar.

FOTO: MOSTPHOTOS

Larmet gick strax efter sex på onsdagsmorgonen, skriver Sveriges Radio P4 Västernorrland.

Enligt det första larmet ska uppemot 25-30 djur ska finnas i ladugården, uppger Räddningstjänsten. Senare har uppgiften ändrats, till mellan 10 och 15 djur.

– Det är en del av taket i en vinkelbyggd ladugård som rasat in, säger Ulf Lindström, inre befäl vid Räddningstjänsten Höga Kusten Ådalen, till Sveriges Radio P4 Västernorrland.

Skadeläget för djuren är oklart. För tillfället arbetar Räddningstjänsten med att skapa tillträde till byggnaden och med att evakuera den.

Raset är det tredje i raden under den senaste tiden.

Ras i Kovland

Tidigare rasade även ett ladugårdstak i Kovland. Den ladan kollapsade helt, samtidigt som ett antal personer försökte få undan de fordon som fanns i ladan.

– Turligt nog var det bara en person kvar när byggnaden rasade och den personen klarade sig också utan skador, säger Peter Höglund som är inre befäl vid räddningstjänsten, till Sveriges Radio P4 Västernorrland.

Natten till tisdagen rasade ett tak till en ladugård i Sidensjö i Örnsköldsviks kommu. Där fanns 125 kor i ladugården. Engagerade lantbrukare ställde upp snabbt, så attRäddningstjänsten kunde evakuera.

LÄS OCKSÅ: Imponerande uppslutning från lantbrukare vid takraset