Lagret hos Lindbloms frö totalförstört i brand

En gård i Kivik i östra Skåne, som tillhörde Lindbloms frö, stacks i brand under söndagen. Packat frö, frölager och en ny packningsmaskin gick upp i rök.

Lindbloms Frö har största sortimentet i Sverige som fröleverantör till ekologiska yrkesodlare. Försäljningen inför våren hade just börjat, men nu har hela lagret brunnit upp.
Lindbloms Frö har största sortimentet i Sverige som fröleverantör till ekologiska yrkesodlare. Försäljningen inför våren hade just börjat, men nu har hela lagret brunnit upp. FOTO: ISTOCK

Företaget är specialiserat på olika slags trädgårdsfröer, särskilt ekologiska fröer och lite mer ovanliga köksväxter. Fröförsäljningen inför nästa säsong hade just börjat, och branden gör nu att många kunder kommer att drabbas.

Misstänkt mordbrand

På företagets hemsida skriver Leif Lindblom, ägare till frölagret, att elden startade under söndagsmorgonen innan det blev ljust. Förövaren eller förövarna hade slagit in ett fönster på husets baksida, och sedan startat branden. Den spred sig snabbt och gården brann ner utan att räddningstjänsten hade möjlighet att rädda någonting.

Byggnaden användes enbart som lager och för att förpacka fröerna, så ingen människa har kommit till skada. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand.

Viss verksamhet kan ske i Småland

På hemsidan skriver Per Lindblom även att man ska se över om det finns någon möjlighet att snart starta viss packning i företagets andra anläggning i småländska Åfors. Han tillägger att de ett tag tänkte ge upp hela verksamheten, men ”nej kriminella skall inte få vinna”.

LÄS MER: Efter branden - nu byggs stallet upp igen