Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 5 december 2016

1 200 får dödade av hundar

Minst 1 200 brittiska får har dödats direkt, eller i samband med stress orsakad av hundar, under 2016. Det enligt siffror som Farmers Weekly tagit del av.

Fåren på bilden har ingenting med attackerna att göra.
Fåren på bilden har ingenting med attackerna att göra. FOTO: Mostphotos

Statistiken kommer ursprungligen från organisationen Sheep Watch UK och inkluderar inte lamm som dödats, utan bara fullvuxna får, enligt tidningen.

Lösspringande hundar

Trots den senaste tidens kampanjer för att uppmärksamma dödsfall av får orsakade av lösspringande hundar, är antalet rapporterade hundattackerna på boskap runt om i Storbritannien fortsatt högt.

Tvingades till avlivning

Förra veckan tvingades en lantbrukare i Appleby, Cumbria, avliva ett får sedan en hund jagat och stressat flocken i hagen i ett tjugotal minuter, skriver Farmers Weekly. Ett av fåren skadades alltså så svårt att det senare avlivades.

Hunden sköts i samband med attacken, då den saknade halsband och inte gick att fånga in, uppger tidningen.

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen