Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 14 maj 2018

Hönseri hotades av brand

1000 höns kunde räddas från en kraftig brand på en gård utanför Falköping under lördagen. En ladugård blev dock totalförstörd och en traktor och två personbilar förstördes.

FOTO: Mostphotos

Under lördagen rasade en kraftig brand på en gård i närheten av Falköping. Branden startade i en ladugård och spred sig till ett närliggande gårdshus.

Ladugården brann ner till grunden men räddningstjänsten lyckades stoppa spridningen och rädda det angränsande hönshus med 1000 hönor som inte gick att evakuera.

Under kontroll vid kvällen

Larmet om branden inkom vid 14.30-tiden på lördagen. Under lördagskvällen hade räddningstjänsten fått branden under kontroll och arbetade med eftersläckningsarbete.

– Ladugården är helt förstörd och det är även en traktor och två personbilar som skadats i branden, varav en av bilarna är totalförstörd, berättar Johan Hjortsberg, räddningschef i beredskap, för GT.

Oklar orsak

Inga människor skadades i branden. Orsaken till branden är ännu oklar och man vet inte var i ladugården den startat. Polisen misstänker inget brott.

LÄS OCKSÅ: Branden i Ljungby tog både djur och ladugård

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen