Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 juni 2019

130 tjurar rymde efter sabotage

Över 100 tjurar utanför Mörbylånga på Öland rymde i lördags kväll. Detta efter att grindarna till en lantbrukares djurstall hade brutits upp av okända gärningsmän.

 130 ungtjurar på Öland släpptes ut av en eller flera okända personer, och sprang lösa under lördagsnatten. (Arkivbild)
130 ungtjurar på Öland släpptes ut av en eller flera okända personer, och sprang lösa under lördagsnatten. (Arkivbild) FOTO: Istock

Det var i lördags kväll som Rune Åstrand, som bor i Gynge strax utanför Mörbylånga, fick samtal efter samtal om att hans tjurar sprang lösa på vägen och i skogen intill hans djurstall. Någon eller några hade brutit upp grindarna och släppt ut 130 av hans ungtjurar.

– Grindarna till stallet satt fast ordentligt, de var kedjade och bultade, säger Rune Åstrand till Ölandsbladet.

Tjur kan ha blivit påkörd

Tack vare hjälp av grannar, lantbrukarkollegor och ett antal privatpersoner har de allra flesta djuren kommit tillbaka. Det kan dock vara så att en buss kört på en ungtjur i närheten av hans gård, enligt en kvinna som säger sig ha sett händelsen.

– Men det ska bara ha blivit en touch. Vi har letat som attans i skogarna med hund, säger Rune Åstrand.

Under måndagen ska han räkna in alla djuren och se hur de mår. Likaså kommer han göra en polisanmälan angående händelsen.

LÄS MER: Ministern: Polisen ska prioritera angreppen mot lantbrukare

LÄS MER: Djuraktivister allt mer hotfulla mot bönder

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen