Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 30 oktober 2019

20 000 nya glyfosat-stämningar på ett kvartal

Antalet stämningar närmar sig nu 45 000, men jättekoncernen Bayer säger sig inte ångra köpet av Monsanto.

 Amerikanska käranden har satsat hårt på TV-reklam för att få fler att stämma Bayerägda Monsanto.
Amerikanska käranden har satsat hårt på TV-reklam för att få fler att stämma Bayerägda Monsanto. FOTO: Per Emgardsson

Stämningarna mot Bayer för den påstådda kopplingen mellan en version av växtskyddsmedlet Roundup och cancer, har mer än fördubblats på tre månader, skriver Financial Times.

Antalet har gått från 18 400 till 42 700 på tre månader. I ett uttalande under onsdagen kopplar Bayer den kraftiga ökningen till den amerikanska kärandesidans omfattande satsning på TV-reklam som uppmanar fler att lämna in en stämningsansökan mot Bayerägda Monsanto.

Ohotad teknologi

Den tidigare fällande domen i Kalifornien och två mindre domar med samma utfall, tynger företagets aktie. Men Bayers VD Werner Baumann vidhåller att man inte anser att köpet av Monsanto var ett misstag.

”Med Monsanto besitter Bayer ohotad teknologi och resurser för att möta jordbrukets växande utmaningar. Oavsett vad juristerna tycker, skulle jag inte sova gott och definitivt inte sitta här och representera företaget, om köpet var ett stort misstag på mitt ansvar”, sa han tidigare till Bloomberg Businessweek.

LÄS MER: Stopp för glyfosat i TysklandLÄS MER: Sämre miljö och lönsamhet med förbud mot glyfosat

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen