Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 15 februari 2019

20 varslas på Gotlands slagteri

Efter att ha förlorat ett styckuppdrag för Coop är Gotlands slagteri tvungen att varsla 20 anställda.

 Personal varslas på Gotlands slagteri.
Personal varslas på Gotlands slagteri. FOTO: Ann Lindén

Tjugo tjänster på Gotlands slagteri riskerar försvinna. Slakteriet måste dra ner eftersom de förlorat uppdraget att stycka och paketera ekologiskt nötkött åt Coop. Det skriver P4 Gotland.

– Konsekvensen av detta bedömer vi kan beröra cirka 20 personer på styck, paketering och expedition, det berör inte vår slakt, säger Tomas Östlund, vd för Gotlands slagteri.

Tiondel varslade

Den förlorade affären står för cirka sex procent av omsättningen och runt en tiondel av de drygt 200 anställda riskerar att fä lämna sina tjänster. Varför företaget har förlorat affären vill Tomas Östlund inte kommentera.

– De har så klart olika anledningar till det, men det är inget jag vill kommentera. Vi har fortsatta affärer, men just den här affären har de valt att flytta. Det är alltid tråkigt att förlora en affär, men så är livet ibland, säger han.

Hoppas kunna lösa

Det finns förhoppningar om att varslet i slutändan inte kommer att leda till lika många uppsägningar.

– Vi hoppas att det i slutändan inte berör så många. Det kan finnas möjligheter till vikariat, det kommer en del pensionsavgångar och vi erbjuder även en slaktutbildning som en del har hoppat på. Förhoppningsvis finns det möjligheter att hitta lösningar, säger Tomas Östlund.

Läs mer: Gotlands slagteri slutar med hästslaktFossilfritt kött ska produceras på Gotland

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen