Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 28 september 2018

33 öre extra i mjölkpristillägg

Skånemejerier ekonomisk förening höjer mjölkpristillägget till alla sina medlemmar under perioden 1 oktober i år till sista mars 2019.

 Skånemejerier höjer mjölkpristillägget för att kompensera för de ökade foderkostnaderna.
Skånemejerier höjer mjölkpristillägget för att kompensera för de ökade foderkostnaderna. FOTO: Erland Segerstedt

Med goda resultat från 2017 och en stark prognos för 2018 i ryggen har styrelsen i Skånemejerier ekonomisk förening beslutat att höja mjölkpristillägget.

Föreningen bedömer att deras leverantörer förlorar från 50 öre upp till en krona per kilo mjölk till följd av årets torka.

Vill kompensera för torkan

”Detta görs för att i någon mån kompensera för de kostnadsökningar som har uppstått på gårdsnivå och göra det möjligt för våra leverantörer att köpa in mer foder till följd av de brister i tillgång av grovfoder som har uppstått till följd av torkan.” Skriver de i ett pressmeddelande.

33 öre extra

Höjningen innefattar mjölkpristillägg på 30 öre samt certifieringstillägget på 3 öre och rör sig totalt om 33 öre per kilo mjölk över marknadsledarens pris.

LÄS MER: Arla höjer a contoprisetLÄS MER: Björn Folkesson: ”Arla skadas av att amerikanska ekonomin går starkt” (LRF Premium)

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen