Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 mars 2018

50 000 kronor kostar svartnosen

Efter den unika miljonaffär med foster från walliskt svartnosfår som Tangará farm rodde hem vid årsskiftet är nu ytterligare svartnosfår till salu. Men inte till vilket pris som helst - 50 000 kronor får den som vill bli ägare till ett lamm betala.

 Maycon Vinborg och Emma Jönsson driver Tangará farm.
Maycon Vinborg och Emma Jönsson driver Tangará farm. FOTO: RICKARD NILSSON

Tidigare i år avslöjade Land Lantbruk nyheten om att Maycon Vinborg och Emma Jönsson på Tanagará Farm utanför Hörby i Skåne gjort en unik miljonaffär. De hade sålt 11 walliska svartnoslamm redan som foster för en total summa om 1,2 miljoner kronor.

”Ovanlig ras”

Nu har de ytterligare några svartnoslamm till salu och inget kommer säljas för mindre än 50 000 kronor.

– Rasen är både ovanlig och eftertraktad och tills i dag har den inte gått att få tag på i Sverige, där av priset, säger Maycon Vinborg.

Föddes i februari

Som ett resultat av en internationell affär kom det i september förra året ett hundratal embryon från fyra olika blodlinjer till Sverige. De placerades i svenska tackor och lammen som är leveransklara i maj föddes på gården under februari månad.

Läs mer: Unik miljonaffär för svenska fårbönder

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen