Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 29 april 2018

7 av 10 LRF-medlemmar nöjda

Den kraftiga medlemsavgiftshöjningen verkar vara förlåten. 7 av 10 LRF-medlemmar klassas i år som nöjda när Nöjd medlemsundersökningen är analyserad. Man får gå tillbaka till 2014 för att hitta lika många nöjda medlemmar.

 Palle Borgström, ordförande i LRF. Foto: Anders Deros.
Palle Borgström, ordförande i LRF. Foto: Anders Deros. FOTO: Anders Deros

– Det är naturligtvis mycket glädjande att LRF:s medlemmar är så nöjda. Medlemmarna ser att LRF gör skillnad. Livsmedelsstrategin är på plats och medlemmarna ser det jobb vi gör med äganderätten där vi driver enskilda fall till domstol, säger Palle Borgström, LRF:s ordförande

LRF följer återkommande upp medlemmarnas syn på LRF och dess verksamhet i en medlemsundersökning. Sedan 2016 genomförs undersökningen enbart bland företagarmedlemmar och i år har 403 medlemmar svarat på undersökningen vilket är 39 procent av dem som fick enkäten.

Andelen nöjda medlemmar har gått upp och ner genom åren. Flest nöjda medlemmar hade LRF 2011 – då andelen var 71 procent. 2016 blev det ett bottennapp, endast 54 procent var nöjda. Det kan ses som en direkt följd av den kraftiga höjningen av medlemsavgiften som genomfördes. Återhämtningen började året efter, då 66 procent var nöjda medlemmar.

Inom några av de områden som LRF driver har betyget för LRF:s arbete förbättrats signifikant. Till exempel har betyget för hur LRF driver markintrångs- och äganderättsfrågor förbättrats – från 61 till 68 procent. Betyget för LRF:s förmåga att driva frågor som berör förutsättningar för att leva och driva verksamhet på landsbygden har också förbättrats – från 55 procent till 61 procent.

70 procent nöjda medlemmar är mycket bra, kan resultatet bli bättre?

– Som organisation strävar man naturligtvis efter att bli ännu bättre. Det kan vi bli genom att fortsätta fokusera på äganderättsfrågor och se till att livsmedelsstrategin levererar resultat, säger Palle Borgström.

LÄS MER: LRF presenterar egen regeringsförklaringRegistrera dig för Svepet, så missar du ingenting viktigt i nyhetsflödet

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen