Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 januari 2019

Nya uppgifter: Uppgörelse i regeringsfrågan

Nu kan regeringsfrågan äntligen få komma upp ur långbänken. Enligt Aftonbladet finns nu en uppgörelse.

 Stefan Löfven (S) kan ha en uppgörelse klar med L, MP och C om regeringsfrågan. Arkivbild.
Stefan Löfven (S) kan ha en uppgörelse klar med L, MP och C om regeringsfrågan. Arkivbild. FOTO: Claudio Bresciani/TT

De långdragna förhandlingarna om vem som ska bli Sveriges statsminister kan vara på väg mot ett slut. Aftonbladet erfar att det finns en uppgörelse mellan S, MP, C och L som partierna nu ska förankra i sina respektive partiorgan.

Uppgörelse finns

Aftonbladet skriver att Socialdemokraterna kallat in sin partistyrelse i dag och att det finns en uppgörelse mellan S, MP, C och L.

Centerpartiet och Liberalerna måste dock förankra uppgörelsen i sina respektive partiorgan. Centerpartiets riksdagsgrupp träffas just nu för att ta beslut i regeringsfrågan.

Träffade talmannen

På torsdagen träffade de två statsministerkandidaterna Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) riksdagens talman Andreas Norlén och avrapporterade vad de senaste veckornas förhandlingar med Liberalerna och Centern lett till.

Efter mötena var samtliga inblandade tystlåtna.

Liberalt partiråd

Det är sedan tidigare känt att Liberalerna på söndag ska hålla ett partiråd med drygt 90 deltagare från olika delar av landet. Man ska då ta ställning till vilken statsministerkandidat partiet ska stödja.

Partirådet kommer att vara öppet för medier.

Centerpartiet tyst

Centerpartiet har däremot varit helt tyst om sin interna process för att sätta ned foten i regeringsfrågan. Partiledningen ville på torsdagen inte säga något om tider eller kallelser till möten och anser att processen sköts bäst så. Man hänvisade till att det pågår ett extremt intensivt och svårt internt arbete.

Förberett för förtroenderåd

Enligt källor så har Centern förberett för att kunna hålla ett så kallat förtroenderåd om regeringsfrågan på lördag. I ett sådant råd deltar ett 50-tal partiföreträdare från olika delar av landet.

Läs mer: Här är alla intervjuer med partiledarna inför valetLantbrukarnas önskelista till nya regeringenAlla artiklar inför valet

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen