Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 30 augusti 2019

Äggproducenten om partnerbytet: ”Klart det blir turbulent”

Fyra frågor till Claes Cedergren, vd för Sveriges största äggproducent CA Cedergren, som byter samarbetspartner från Kronägg till Dava Foods vid årsskiftet.

 – Det är klart att det blir en turbulent period initialt. men på sikt är min absoluta övertygelse att det här främjar svensk äggmarknad, säger Claes Cedergren om bytet av samarbetspartner.
– Det är klart att det blir en turbulent period initialt. men på sikt är min absoluta övertygelse att det här främjar svensk äggmarknad, säger Claes Cedergren om bytet av samarbetspartner. FOTO: Ann-Katrin Öhman

Varför byter ni partner?

– Vi har haft bra samtal med Dava Foods och tycker att vi har en samsyn om potentialen att öka försäljningen av ägg till dagligvaruhandeln och att gemensamt utveckla våra produkter, skalägg och flytande produkter, inom Norden.

Mindre producenter är oroliga för samarbetet kommer att leda till turbulens på marknaden?

– Det är klart att det blir en turbulent period initialt. men på sikt är min absoluta övertygelse att det här främjar svensk äggmarknad. Vi vill ju utveckla äggförsäljningen i Sverige.

Branschen uppskattar att det finns ett överskott av ägg i dag. Skulle det kunna placeras i konsumentledet?

– Ja, det menar jag absolut. Jag ser inga som helst problem med att dagens överskott på 10-15 procent skulle kunna placeras hos konsumenter i Norden.

Cedergren har stegvis ökat sin produktion. Kommer expansionen att fortsätta?

– Det hoppas jag verkligen, men det får framtiden och marknaden utvisa. Vi vill ju framförallt se ett mönster där konsumtionen av ägg stiger på den svenska och nordiska marknaden.

LÄS MER: Oro för prispress på ägg efter storaffärLÄS MER: ”Det blir större volymer än marknaden klarar”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen