Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 22 februari 2018

Åke Hantoft: ”En stor förändring”

– Det är en stor förändring. Tidigare har det varit långa förklarande dokument, men nu har vi ett tydligt mål att öka mjölkproduktionen i Sverige, säger Åke Hantoft, ordförande i Svensk Mjölk och Arla Foods, om nya LRF Mjölk.

 Åke Hantoft.
Åke Hantoft. FOTO: Christel Lind

Åke Hantoft är mycket nöjd med det nya avtalet. Han konstaterar att mjölkproduktionen i Sverige har backat under en längre period. Omtaget i LRF Mjölk ser han som ett avstamp mot ökad invägning och tillväxt i näringen.

– Det ligger väldigt mycket i linje med den nationella livsmedelsstrategin som presenterades i fjol. Det viktiga nu är att vi får kurvan att vända uppåt.

Renodla och förenkla

Enligt Åke Hantoft har mejeriföretagen och husdjursföreningarna tillsammans hårt drivit kravet att renodla och förenkla arbetet för svensk mjölkproduktion.

– LRF har ansvaret för att klara ut den politiska delen som är mycket viktig. Det gamla LRF Mjölk försvinner, arbetet framöver integreras helt i LRFs regi.

Vad säger landets mjölkföretagare om en sådan här förändring?

– Jag hoppas och tror att de ser att när man renodlar det politiska arbetet så stärks positionen. Det blir lättare att förstå hur arbete bedrivs och ger den stora fördelen att kunna utnyttja LRFs samlade kompetens, säger Åke Hantoft.

LÄS MER: LRF Mjölk görs om från grunden

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen