Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 25 april 2018

Aktivister fastkedjade vid slakteri

UPPDATERAD. Under onsdagsmorgonen inkom ett larm att djurrättsaktivister hade klättrat upp på ett tak till ett slakteri i Attersta, utanför Örebro. Händelsen avlöpte fredligt och har polisanmälts.

FOTO: Istock

Djurrättsaktivister startade vid sextiden på onsdagsmorgonen en protestaktion vid Närkes Slakteri i Attersta, utanför Örebro. Fyra polisbilar och tre brandbilar hade kallats till platsen. Aktivisterna hade kedjat fast sig på taket vid slakteriet, skriver Nerikes Allehanda.

Djurfront stod bakom

Protestaktionen genomfördes av organisationen Djurfront. Aktivisterna har inte agerat våldsamt, men har vägrat dialog och samarbete. I ett pressmeddelande skriver den att Djurfront är här för att stå ”upp för alla djur som mördas på löpande band endast för hamna på någons tallrik”.

En aktion med att få loss aktivisterna påbörjades vid åttatiden. Polisen lyckades klippa av kedjorna som aktivisterna har kedjat fast sig med. Därefter har aktivisterna lyfts ned med en kranbil och identifierats. En polisanmälan om olaga intrång har upprättats.

– Jag är ytterst tacksam att de inte vill göra skada på fastigheten och att de var fredliga. Men jag tycker att det är fel att de ska utsätta oss som enskilda företagare, sager Mats Larsson, VD för Närkes Slakteri, till tidningen ATL efter att aktivister och polisbilar hade lämnat området:

LÄS OCKSÅ: Ladugårdsbrand i Ekerö – Polisen ingrep

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen