Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 25 april 2019

Aktivister togs av polis efter intrång på Kronfågels slakteri

Sex djurrättsaktivister tog sig in på Kronfågels slakteri i Valla utanför Katrineholm. Polis tillkallades och förde ut personerna från området.

 En aktionsgrupp som kallar sig Kycklinginspektionen tog sig på torsdagen in på Kronfågels slakteri i Valla utanför Katrineholm.
En aktionsgrupp som kallar sig Kycklinginspektionen tog sig på torsdagen in på Kronfågels slakteri i Valla utanför Katrineholm. FOTO: Kronfågel

Det var på torsdagseftermiddagen som sex personer olovligen tog sig in på Kronfågels slakteri. Enligt ett pressmeddelande från en aktionsgrupp som kallar sig Kycklinginspektionen skulle de ”försöka dokumentera situationen för kycklingarna” på slakteriet.

Kronfågel bekräftar intrång

Janneke Vackerberg, kommunikationsdirektör på Kronfågel, bekräftar händelsen.

– Det stämmer att det har skett ett intrång på privat mark och vi har ringt polisen. Det är både för att skydda vår egen personal, men också för säkerhetsrisken, då vi har stora maskiner och lastbilar som kör där. Jag vet inte hur de har tagit sig in, men polisen har tagit hand om sex personer, fört ut dem från området och de hålls av polis där just nu.

LÄS MER: Aktivister fastkedjade vid slakteri

De sex tog sig även in i själva byggnaden, och filmade verksamheten. Aktivisterna är nu misstänkta för olaga intrång och kränkande fotografering. Ytterligare ett antal personer i gruppen fanns också på plats utanför slakteriet.

– Vi respekterar olika djurrättsorganisationers hållning, men då är vi tacksamma om de respekterar oss, och för en dialog i stället för att göra nåt sånt här, säger Janneke Vackerberg.

LÄS MER: Aktivist dömd till dagsböterLÄS MER: Aktivister omhändertagna efter aktion mot slakteri

Relaterade artiklar

Till toppen