Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 14 februari 2019

Almnäs Bruk deltar i världens största ekomässa

Just nu pågår världens största ekomässa för mat och dryck ­­– Biofach 2019 – i tyska Nürnberg. En av de svenska utställarna är Almnäs Bruk, som tillverkar ostar och som hyllats världen över.

 Thomas Berglund, VD för Almnäs Bruk, hemma i ostlagret med Wrångebäcksost.
Thomas Berglund, VD för Almnäs Bruk, hemma i ostlagret med Wrångebäcksost. FOTO: Eva Westin

Biofach är världens största ekomässa för ekologisk mat och dryck. Förra året deltog över 3 000 utställare och 50 000 besökare från hela världen.

I den svenska paviljongen finns 13 företag på plats, bland annat Almnäs Bruk som tillverkar ostar som prisats i olika sammanhang, såväl i Sverige som internationellt. En framgångsfaktor är att företaget äger och kontrollerar hela kedjan – från odlingen av kornas foder till mjölkning, ystning och lagring.

Nyfikna på svenska produkter

– Det är en fantastisk känsla att möta nya människor och nya kulturer och förstå att de faktiskt är nyfikna på svenska ekologiska produkter. Det gör gott hela vägen hem till gården, säger Thomas Berglund, VD för Almnäs Bruk, i ett pressmeddelande inför den internationella ekomässan.

En nyfikenhet för nya smakkombinationer, fokus på kvalitet och ett övergripande hållbarhetstänk särskiljer de svenska företagen, uppger Organic Sweden.

Ska positionera Sverige

– Den svenska ekologiska maten och dess mervärden svarar mot omvärldens växande efterfrågan på hälsosam, hållbar och trovärdig mat. Nu ska vi se till att kommunicera dessa mervärden och positionera Sverige som ett eko-land i framkant, säger Charlotte Bladh André, VD på Organic Sweden.

Svenska företag på Biofach

Följande företag finns på plats i den svenska paviljongen på Biofach i Nürnberg: Almnäs Bruk, Berga Bruk, Dejunked, Ekobryggeriet, Gunnar Dafgård, Hällestads Svamp, Högtorp Gård, JOM Organic, Nordisk Råvara, Stjärnägg, Spirit of Hven och Yipin Organic.

LÄS MER: Ekologiska ostar från Almnäs bruk hyllas världen över

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen