Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 6 september 2018

Anders Källström avgår som VD för LRF

Efter tio år som VD och koncernchef för LRF avgår Anders Källström i maj 2019 vid riksförbundsstämman.

 Efter tio år slutar Anders Källström i maj nästa år som VD och koncernchef på LRF.
Efter tio år slutar Anders Källström i maj nästa år som VD och koncernchef på LRF. FOTO: Ann Lindén

– Det har varit ett jobb som jag levt med dygnet runt. Allt har sin tid och nu är det dags att ägna sig åt annat, säger Anders Källström till Land Lantbruk.

Fyller snart 60 år

Vad det blir är inte klart.

– Jag har levt med LRF i hela mitt liv. Nu vill jag jobba in i mål och räknar med en välplanerad succession på VD-posten.

Nästa år fyller Anders Källström 60 år.

– Anders Källström har gjort ett fantastiskt arbete med Lantbrukarnas Riksförbund. Han har utvecklat LRF:s organisation och starkt bidragit till en stabil finansiell situation och ökad lönsamhet för hela LRF-koncernen, säger förbundsordförande Palle Borgström.

”Älskar uppgiften som jag fått förvalta”

Anders Källström har varit ansvarig för koncernen i snart tio år.

– I maj 2009 utsågs jag till VD och koncernchef i LRF. Jag fick drömjobbet och älskar verkligen den uppgift som jag fått förvalta och förädla.

Men allt har sin tid, menar han.

– Tio år är en lång tid. Jag är stolt över det vi gjort och att i maj få lämna över till en kommande ledning för LRF, säger Anders Källström.

”Svenskt lantbruk har stort förtroende”

LRF:s förbundsstyrelse får god tid på sig att rekrytera den nye VD som ska leda koncernen framåt.

– Vi söker brett och det kommer att ta tid, säger Palle Borgström till Land Lantbruk.

Styrelsen har utsett en rekryteringsgrupp på tre personer som tillsammans med en rekryteringsfirma ska ta fram en efterträdare till Anders Källström.

– Svenskt lantbruk har ett oerhört stort förtroende i samhället. Det visade inte minst reaktionerna under sommarens torka. Nu behövs en stark politisk reformagenda för lantbrukets och skogsägandets villkor för att vi fullt ut ska kunna utnyttja potentialen inom de gröna näringarna. Det blir LRF:s VD:s huvuduppgift de närmaste åren, säger Palle Borgström.

LÄS MER: Källström: ”Vill hitta vägar för att bli kraftfullare”

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen