Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 januari 2018

Är du och ditt företag Årets spjutspets 2018?

Driver du ett lönsamt och växande företag med gården som bas? Eller känner du någon framgångsrik företagare inom de gröna näringarna? Passa då på att nominera till tävlingen Årets spjutspets 2018!

 Therese och Emil Olsson på Slätte gård blev Årets spjutspets 2017.
Therese och Emil Olsson på Slätte gård blev Årets spjutspets 2017. FOTO: Göran Berglund

För fjortonde året i rad drar nomineringen nu i gång inför tävlingen Årets Spjutspets som Land Lantbruk arrangerar i samarbete med LRF Konsult samt Swedbank och sparbankerna. Tävlingen är öppen för företag med bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö.

”Stor bekräftelse”

– Det är en stor bekräftelse, sa fjolårets vinnare Emil Olsson, som tillsammans med hustrun Therese driver det snabbväxande ekoföretaget Slätte gård i Västergötland. Han har tidigare tilldelats Anders Wall-stipendiet, men ser Årets spjutspets som den främsta utmärkelsen hittills.

”Magkänsla, glädje och långsiktighet är nyckelord bakom Emils och Thereses företagsbygge”, var en del av juryns beskrivning av Slätte gård.

Flera kriterier för deltagande

Årets spjutspets kan vara ett råvaruproducerande företag eller till exempel ett företag inom näringar som landsbygdsturism, entreprenad eller förädling. Kravet för att delta är att gården är basen för verksamheten. För att kvalificera sig ska företaget kunna visa en stabil tillväxt och lönsamhet.

Hoppas inspirera

Finalisterna i tävlingen presenteras i reportage i Land Lantbruk under våren 2018. Förhoppningen är att de med sina positiva exempel kan inspirera andra företag i branschen.

Nominera direkt

Fram till måndagen den 12 februari 2018 är ni välkomna med era nomineringar, men vänta inte om du har en bra kandidat. Man kan nominera sig själv, ett företag man känner till eller kanske en affärskontakt. Blankett för nominering finns på LRF Konsults webbplats.

Det går också bra att kontakta oss: Ida Bååth, 0150-774 52, ida.baath@lrfkonsult.se eller Kerstin Davidson, 070-545 3884, kerstin.davidson@landlantbruk.se.

Spjutspetsföretaget ska…

… ha sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö.

… vara i teknologisk framkant, ha goda framtidsutsikter samt en hållbar affärsplan, det vill säga vara ekonomiskt, miljömässigt och socialt uthålligt.

… vara lönsamt. Företaget ska ha gett vinst de senaste fyra åren.

… ha en omsättning på minst 2 miljoner kronor per verksamhetsår, vilken ska ha ökat under den senaste fyraårsperioden.

Vi som sitter i juryn:

Jimmy Larsson, Segmentschef Skog och Lantbruk, LRF Konsult

Ulf Möller, Segmentsansvarig Skog och Lantbruk, Swedbank och sparbankerna

Kerstin Davidson, Politisk redaktör, Land Lantbruk

Analytiker: Ida Bååth, Kontorschef, LRF Konsult

Nomineringsblankett hittar du HÄR.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen