Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 mars

Årets pelargon finns i två nyanser

Nu är Årets Pelargon 2019 korad. Den kommer i två nyanser: Brocade Salmon night och Brocade Cherry night.

En av de utvalda som får odla blomman är Arvidssons i Fjärås, ett familjeföretag som drivs av Maria Lundgren och Cecilia Torgersen.

 Årets pelargon finns i år i två färger: Brocade Salmon night och Brocade Cherry night.
Årets pelargon finns i år i två färger: Brocade Salmon night och Brocade Cherry night.

Arvidssons i Fjärås är ett familjeföretag som startade 1963 av Arne och Marita Arvidsson, och nu drivs av andra generationen odlare Maria Lundgren och Cecilia Torgersen. Arvidssons i Fjärås är en av landets största krukväxtodlingar och har odlat fram ett stort sortiment av pelargoner under många år.

– Vi är så glada för att utmärkelsen går till denna fina sort som vi testat i några år. Den är unik med sina mörka chokladbruna blad med grön kant och de hållbara dubbla blommorna i två nyanser: laxaprikosrosa och körsbärsröd, säger Maria Lundgren.

 Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås är glad över att företaget är en av de utvalda odlarna i Sverige som får odla den.
Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås är glad över att företaget är en av de utvalda odlarna i Sverige som får odla den.

Två läckra färgnyanser

Hon säger att pelargonen är hållbar och bra både inomhus på fönsterbrädan och ute i krukor och balkonglådor på sommaren.

– Vi har odlat och testat chokladpelargon från Brocade-serien i några år så vi känner väl till den. För oss är det en av våra favoritpelargoner och jag tror att detta kommer att bli en av favoriterna av Årets Pelargon i flera år framöver. Den finns i två läckra färgnyanser: Brocade Salmon night och Brocade Cherry night.

LÄS MER: Nu börjar högsäsongen – här odlas 7,8 miljoner tulpaner

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen