Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 12 februari 2019

Arla går i Oatlys spår - lanserar mjölk med havre

Arla lanserar en ny laktosfri mjölkdryck som till hälften består av havre. Men mejerijätten förnekar att man vill haka på Oatlys framgångsrika havredrycksförsäljning. ”Det här är en egen innovation”, säger Kristina Hammerö, kategoriansvarig för mjölk på Arla.

 Arlas lanserar tre nya produkter som består av hälften laktosfri mjölkdryck och hälften havredryck.
Arlas lanserar tre nya produkter som består av hälften laktosfri mjölkdryck och hälften havredryck. FOTO: Arla

Kampen om platserna i mejerihyllan fortsätter. Nu ger sig Arla in i ett nytt segment och går i uppstickaren Oatlys spår och lanserar en dryck som till hälften består av havre.

Ingen replik

Att produkten skulle vara ett svar på den kaxiga uppstickaren Oatly – som i sin marknadsföring och framgångrika försäljning av havredryck utmanat mejerijättens mjölk – dementeras av Arla.

LÄS MER: Oatlys VD om reklamen och kaxigheten

Alternativ till mjölk

I en intervju med branschtidningen Resumé säger Kristina Hammerö, kategoriansvarig för mjölk, att Arla har en produkt som inte finns på marknaden:

– Vi vill skapa ett bättre alternativ till mjölk än det som existerar. Vi har aldrig kallat det här för en havredryck. Det här är en innovation där vi med mjölken som naturlig ingrediens tillför både smak och hälsoeffekter.

”Bara mjölk smakar mjölk”

Så sent som i höstas kampanjade Arla på att ”bara mjölk smakar mjölk”.

På Resumés fråga om den nya produkten beror på en minskad mjölkkonsumtion och en ökad efterfrågan på havre svarar Kristina Hammerö att ”de flesta svenskar i dag dricker mjölk på ett eller annat sätt och en viss andel av våra kunder dricker växtbaserade måltidsdrycker” och hon understryker att drycken är en innovation i en helt egen kategori.

Utan tillsatser

I ett pressmeddelande skriver Arla att den nya produktserien är utvecklad och producerad i Sverige och ”genom att låta de naturliga råvarorna mjölk och havre samarbeta får vi en ny spännande produkt som är både god och näringsrik, helt utan artificiella tillsatser”.

LÄS ÄVEN: Oatly förlorade i Marknadsdomstolen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen