Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 juni 2018

Arla höjer mjölkpriset i juli

Arla aviserar en höjning av avräkningspriset för konventionell mjölk med 22 öre per kilo, medan priset för ekomjölk i praktiken behålls oförändrat.

FOTO: Istock

Höjningen gäller från den 1 juli och innebär att Arla höjer avräkningspriset, a contopriset, med 2 eurocent för konventionell mjölk. För Sverige innebär valutakursen att priset påverkas med 2,5 öre.

Lägre tillväxt

Höjningen innebär att a contopriset för konventionell mjölk som är baserad på icke-GMO foder stiger 22 öre per kilo, till 334,6 öre per kilo.

– Tillväxten för mjölkvolymerna i Europa har varit mindre än väntat, till följd av vädrets inverkan under första halvåret 2018. Detta, tillsammans med stark efterfrågan i synnerhet från Asien, har lett till kraftiga ökningar på industrimarknaderna inom alla kategorier under de senaste månaderna, säger Patrik Hansson, som är VD för Arla Sverige, i ett pressmeddelande.

Positiva utsikter

Just nu avvaktar köparna för att få en bild av prisutvecklingen under sommarmånaderna, samtidigt som utsikterna för mjölkpriset fortsätter att vara positiva, uppger han.

Däremot så fortsätter det stora utbudet på ekomarknaderna att pressa priserna för ekomjölk. Som en följd av valutakurspåverkan så höjs a contopriset med 2,5 öre per kilo till 414,4 öre per kilo från den 1 juli.

LÄS OCKSÅ: Arla höjer mjölkpriset i juni

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen