Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 juni 2017

Arla höjer mjölkpriset med 18,7 öre

Arlas a contopris, även kallat avräkningspris, för både konventionell mjölk och ekomjölk höjs med 2 eurocent den 1 juli 2017, i alla länder. Höjningen i Sverige blir 18,7 svenska öre per kilo.

FOTO: Mostphotos

Arlas a contopris för konventionell mjölk, baserad på icke-GMO foder blir 343,5 öre/kg. A conto-priset för ekologisk mjölk blir 425,8 öre/kg.

– Rörligheten på marknaderna fortsätter att vara mycket stor, och utsikterna för de kommande månaderna är stabila med en möjlig positiv trend, säger Patrik Hansson vd Arla Sverige.

Låg still i juni

I början av året höjde Arlapriset ett antal månader i rad. Efter två sänkningar (april och maj) låg priset still i juni. Nu är det åter dags för en höjning.

Arla skriver att den nuvarande marknadssituationen karaktäriseras av en stark efterfrågan på fett, samtidigt som lagren är små. Detta driver upp priserna på smör, ost och andra feta produkter.

Marknaden för protein stärks men från en låg nivå. Den ekologiska marknaden har visat viss återhämtning, och utsikterna fortsätter att vara stabila, enligt Arla.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen