Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 februari 2018

Arla köper in sig på brittiskt eko-märke

Arla blir partner med det engelska varumärket för ekologiska mejeriprodukter, Yeo Valley. Partnerskapet gäller mjölk, smör och ost i Storbritannien.

 Arla vill få britterna att köpa mer ekologiska mejeriprodukter.
Arla vill få britterna att köpa mer ekologiska mejeriprodukter. FOTO: Mostphotos

Arla Foods Limited, ett dotterbolag till Arla Foods amba, kommer att förvärva Yeo Valley Dairies Limited, ett dotterbolag till Yeo Valley Group Limited. Därmed får Arla rätt att använda varumärket Yeo Valley på den brittiska marknaden för mjölk, smör, bredbart och ost enligt en immateriell licens med Yeo Valley. Det skriver Arla i ett pressmeddelande.

– Potentialen för ekologiska mejeriprodukter i Storbritannien är betydande, och vår investering genom detta licensavtal med Yeo Valley ger oss möjlighet att erbjuda kunderna bra produkter till attraktiva priser, säger Peter Giørtz-Carlsen, Arlas Europa chef.

Potential för eko

Just nu är endast 4 procent av den mjölk som säljs i Storbritannien ekologisk, detta att jämföra med Tysklands 10 procent, Sveriges 16 procent, och Danmarks 29 procent. Däremot köper ett av fyra hushåll i Storbritannien ekologiska produkter och där ser Arla en potential för att fler ska byta ut den konventionella mjölken mot ekologisk.

– Eko är en värdefull del av vårt erbjudande till konsumenter i Danmark, Sverige, Tyskland, Nederländerna samt Kina och senast i Mellanöstern. Nu tar vi ett tydligt steg för att göra ekologiska mejeriprodukter mer tillgängliga för brittiska konsumenter. Vi tror att ekomjölk har en nyckelroll att spela eftersom konsumenterna gör allt mer medvetna val, säger Peter Giørtz-Carlsen.

Affärsuppgörelsen avslutas efter godkännande från UK Competition and Markets Authority.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen